Karacasu Belediye Düğün Salonunda yapılan kongreye MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkanı Zeki İnal, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan, MHP Kadın Kolları Başkanı Seval Bay, MHP bir önceki dönem il başkanı Burak Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Belediye Meclis Üyesi Fatih Akkın, Karacasu MİMYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, Tekeliler Muhtarı Serkan Anıl, Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran, Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, çevre ilçelerden gelen MHP’li yöneticiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı. Katılımcıların tek tek takdim edilmesinin ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun mesajlarının okunmasının ardından faaliyet ve denetim raporları oylama sunuldu. Daha sonra Belediye Başkanı Zeki İnal, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ve MHP İlçe Başkanı Murat Uysal birer konuşma gerçekleştirdi.

UYSAL CUMHUR İTTİFAKINA DİKKAT ÇEKTİ

Uysal yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in 24 Haziran seçimlerinde oluşturduğu Cumhur İttifakı bugün Karacasu ilçesinde bizleri başarıya götüren ilk adım oldu. MHP Karacasu ilçe teşkilatı olarak 31 Mart seçimlerinde herkesi şaşırtarak büyük bir başarıya cumhur ittifakı paydaşları olarak imza attık. Başarıya giden yolda bizlerle birlikte yol almalarından dolayı AK Parti İlçe Başkanı ve yönetimi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Gerçekleşecek olan kongremizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, önümüzdeki süreçte de genel başkanımız ve bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey’in emirleri doğrultusunda Cumhur İttifakının başarısı için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha üzerine basarak ifade etmek istiyorum. Kongremize teşrif eden herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak eylesin. Yolumuz, bahtımız ve alnımız açık olsun” dedi.

ALICIK’I PEHLİVAN UYARDI

Kongrede konuşmaların sonunda partiye geçmişte büyük emekleri olan isimlere birer plaket takdim edildi. İl Başkanı Haluk Alıcık’ın talebi üzerine böyle bir uygulama yapıldığını öğrenilirken partiye emek veren isimler onore edildi. Pandemi koşulları sebebiyle hızlandırılmış bir şekilde gerçekleştirilen kongreyi yöneten divan başkanı Haluk Alıcık yeni yönetim listesini okumadan oy verme işlemine geçildiğini anons etti. Hatayı fark eden eski İl Başkanı Burak Pehlivan müdahale edip listenin okunması gerektiğini söyledi. Yeni yönetimin partililere tanıtılmasının ardından İlçe Seçim Kurulu personelleri gözetiminde oy verme işlemine geçildi. 176 üyeden 45 üyenin katılımıyla gerçekleşen oy verme işlemi sonucu Murat Uysal yeniden başkan seçildi.

YENİ YÖNETİM

Yeni yönetim Murat Uysal başkanlığında asil üyeler Ozan Sayar, Semih Şavk, Gönül Yapıcı, Emin Akkın, Osman Baş, Şener Aydın, Kürşat Bircan, Süleyman Taş, Birol Karaca, İsmail Cabar, Ethem Orut, Güven Gürbüz, Ümit Sütçüoğlu, Bahtiyar Yıldırımkaramandan, yedek üyeler Ahmet Uçar, Hüseyin Dere, Halil İbrahim Alanoğlu, Ali Sözer, Ali Kaynak, Gökhan Ahat, Özcan Özdemir, Ferit Telli, Hüseyin Gencay, Hüseyin Yabaş, İbrahim Hıra, Akın Çelebi, Ersin Alıkma ve Erdal Önder’den oluştu. İl Asil delege listesinde ise Zeki İnal, Murat Uysal, Mehmet Başalan, Ali Orta, Süleyman Çevik, Halil İbrahim Karaçam, Adem Özer, Ozan Sayar, Gökhan Kurt, Mehmet Osan, Mehmet Odabaşı yer aldı.

SON SEÇİME GÖRE ÇOK İSİM DEĞİŞTİ

Öte yandan bundan bir önceki olağan kongrede yönetim ve il delege listesine göre büyük farklılıklar oluştuğu gözlendi. 27 Mart 2017’de yapılan seçimli kongrede Yönetim Kurulu Asil Üyeler Gökhan Kurt, Zeki İnal, Semih Şavk, Serdar Kesici, Cezmi Kaya, Hüseyin Dere, Murat Uysal, İsa Demir, Süleyman Özdemir, Ramazan Yıldırım, Levent Alaca, İsmet Yılmaz, Mehmet Gümüş, Şener Aydın, Ali Kaynak’tan oluşurken İl Delegeleri asil listesi Mehmet Başalan, Gökhan Kurt, Zeki İnal, Mehmet Gümüş, Hüseyin Özen, Hasan Dinç, Bekir Ayyılmaz, Sezai Yıldızçoban, Özcan Altınçöp, Metin Sarıdayı, Ali Orta olarak belirlenmişti.