Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kaymakamlığımıza yönelik medya ve çeşitli yollardan hakaret niteliğine varan saldırılarda bulunan S.K; bayramdan önce yaptırdığı test sonucunun negatif çıktığını ve bayram tatili için Ataeymir’e geldiğini belirtse de Çiğli Kaymakamlığı ve Çiğli Devlet Hastanesi ile yapılan temaslar sonucu adı geçenin sağlık nedenleri ile 30 Temmuz 2020’de Çiğli Devlet Hastanesi’ne başvurusu üzerine yapılan hekim kontrolünde kendisinde Covid-19 belirtileri rastlanmadığından, söylediğinin aksine hastanede kendisine herhangi bir test yapılmadan bayram süresince dışarı çıkmaması tavsiye edilerek evine gönderildiği tespit edilmiştir. Adı geçen tüm uyarı ve tavsiyelere rağmen 31 Temmuz 2020 günü İlçemiz Ataeymir Mahallesine gelmiş ve geldiği günden itibaren hastalık belirtileri her gün artmasına rağmen en yakın sağlık kurumuna başvurması gerekirken, bayram ziyaretlerini sürdürmüş, Cuma Namazı için camiye gitmiş, Bozdoğan ve Nazilli ilçelerindeki bazı yakınlarına bayram ziyaretlerinde bulunmuş ve 03 Ağustos günü İzmir Çiğli’ye geri döndükten sonra şikayetleri üzerine sağlık ekiplerince yapılan test sonucu pozitif çıkması üzerine İzmir Çiğli filyasyon ekiplerine semptomlarının 31 Temmuz günü başladığını beyan edip hastalığı sırasında yakın temaslı olarak Ataeymir Mahallemizden 3 kişi bildirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

“HER GÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANMIŞTIR”


S.K.’nın temaslı olduğu kişileri gizlediğini iddia eden Kaymakam Soley; şunları kaydetti: “İlçemiz filyasyon ekibince Ataeymir Mahallemizde yürütülen çalışmalarda kişinin Çiğli filyasyon ekibinin yaptığı mülakatta; Ataeymir’deki bazı temaslılarını sakladığı, bayram süresince bayramlaşma için Bozdoğan ve Nazilli ilçelerine gittiği ve buralarda yakın temaslı olduğu kişileri gizlediği tespit edilerek ilgili yerlere gerekli bildirmelerde bulunulmuştur. S.K.’nın ilçemiz Ataeymir Mahallesinde temaslı olduğu bir yakınına uygulanan test sonucu 12 Ağustos 2020 günü pozitif çıkması üzerine ilçemiz filyasyon ekibince yeni bir filyasyon çalışması yapılıp Covid-19 koronavirüs testleri pozitif olan ve gerçeği sakladıklarından şüphelenilen S.K. ve yakını ile Ataeymir Mahallesinde temaslı durumda olan kişilerin yeniden araştırılmasına ihtiyaç duyulup, bu konuda Ataeymir’de yaşayanlardan da yardım istenmiştir. Bu çalışmalar süresince hiçbir vatandaşımızı rencide edici herhangi bir karalama kampanyasında bulunulmamıştır. Ayrıca; söz konusu haberde kendilerini kimsenin aramadığını iddia etse de aile hekimlerince evde izolasyon altındaki şahıslar günde birkaç kez telefonla aranıp durumları yakından talip edilmiş olup, bu aramalar kayıt altına alınmıştır. Ayrıca; Vefa Sosyal Destek Grubu üyesi olan Ataeymir Mahallesi Muhtarı Özcan Başalan ve Ataeymir Camii imam hatibi Halil Kadir Avlamaz ailenin çarşı alışverişini ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlendirilmiş ve her gün ailenin ihtiyaçları karşılanarak eve bırakılmıştır. Ailenin ekonomik durumunun çok iyi olması nedeni ile kendilerine herhangi bir sosyal yardım yapılmasına gerek görülmemiştir.”
“HASTANEYE YATIP İYİLEŞTİĞİ ASILSIZDIR”
Soley’in açıklamasının devamında; “Temaslı olduğu yakınının rahatsızlığı; iddiasının aksine kendi bildirimi ile değil, söz konusu takiplinin izolasyon sürecinde izlenmesi sonucu izolasyonun 7. günü yapılan testin pozitif çıkmasıyla ortaya çıkmıştır. Söz konusu takiplinin hastalığı; S.K.’nın söylediklerinin aksine izolasyon süresince izlenip izolasyonun 7. gününde testin pozitif çıkmasıyla ortaya çıkmıştır. Ayrıca; S.K.’nın hastaneye yatıp iyileştiği iddiaları da asılsızdır. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Rehberi uyarınca hastane yatışı gerekmediği düşünülen 50 yaş altı kliniği hafif ve Covid-19 ağır seyredilebilecek risk faktörü olmayan Covid-19 vakaları semptomları düzelene kadar uygun tedavileri evde sürdürülmektedir ve hastanın semptomsuz geçirilen 3 günü takip eden en az 14 gün evde izole olması gerekmektedir. Hastalığa yakalanan kişiler ancak bu sürecin sonunda dışarı çıkabilirler. Basında yer alan hakaret içeren suçlama ve iddialardan dolayı S.K. hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Yanlış anlamaları önlemek için kamuoyunun bilgilerine sunulur” ifadeleri yer aldı.