MHP Koçarlı İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kongreye, Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık da katıldı. Alıcık, partilileri ile bir araya geldiği kongrede, önemli açıklamalara imza attı. İç ve diş güçlerin uyumadığını belirten Alıcık, vatan topraklarının kıymetini bilmeleri ve korumaları gerektiğinin altını çizdi.

"HER HDP'Lİ PKK'LI MI?"

Alıcık, zamanın safını belli etme zamanı olduğunu savunarak, "Cumhur İttifakı'nı oluşturmaktan her zaman onur ve gurur duyduk. Safımız belli. Sağ cenahla ittifak yaptık. Ama bizden ayılıp gidenlerin kimlerle ittifak yaptıklarına, kimlerle beraber yol yürüdüklerine bakmak lazım. Belki de bu bizim için çok önemliydi. En azından içimizdekileri de görmüş olduk. Geçen Nazilli'de bir arkadaşımıza ‘HDP ile yol yürümek nasıl?’ diye sordum. Ne diyor biliyor musunuz? 'Her HDP'li PKK'lı mı?' Bunu bizden ayrılıp giden insanlar söylüyor" dedi.

"VATAN HAİNLERİ İLE BERABER OLMAYIZ"

Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aydın İl Başkanlığı görevini kendisine vermesi ile yeniden dünyaya gelmiş gibi olduğunu kaydeden Alıcık, kendisi ile yürüyecek herkese partisinin kapısının açık olduğunu ifade etti. Başkan Alıcık, "Kapımız herkese açık. Ama şunu da yapmamız, görmemiz gerekiyor; biz vatan hainleri ile beraber olmayız" ifadelerini kullandı.

"ADAM GİBİ HERKES ÇALIŞACAK"

MHP'nin Aydın'da HDP'den daha az oy aldığına işaret eden Alıcık, şunları kaydetti: "HDP’nin 68 bin oy aldığı yerde, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 55 bin oyda kalmasını kendinize yakıştırıyorsanız oturmaya devam edin. Bunu kendinize yakıştırmıyorsanız, adam gibi herkes çalışacak. Bütün teşkilatlarıma söylüyorum."

"ŞEREF DUYMANIZ LAZIM"

Aydın'da Türk milliyetçileri olarak var olduklarını dile getiren Alıcık, "51 yıllık geçmişi olan bir partinin mensuplarısınız. Bundan onur ve şeref duymanız lazım. Millet neyin şerefini duyuyor? Millet, HDP'li olmaktan şeref duyuyor. Biz Türk milliyetçisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olmaktan şeref duymuyoruz. Bunu bitirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"ALLAH’IN İZNİYLE BAŞARACAĞIZ"

Cumhur İttifakı, MHP olarak inanmaları durumunda Aydın'da seçimi kazanacaklarını kaydeden Alıcık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydın'ın her yakasına talibiz. Hani Sayın Genel Başkanımız ‘Ben Türkiye'nin alayına talibim’ diyor ya biz de Aydın'ın alayına talibiz, milletvekilliklerine, belediye başkanlıklarına talibiz. Bunlar yapılmayacak şeyler değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Genel Başkanımızın kenetlendiği gibi kenetlenmiş olsaydık, bugün bir daha söylüyorum; Aydın bizimdi. İnanmak başarmaktır, bizler inanıyoruz, geçmiş bir şey yok. Allah’ın izniyle başaracağız."

KAPI KAPI DOLAŞACAK

İlçe teşkilatlarına, kadın kollarına, ülkü ocaklarına ve Cumhur İttifakı belediye başkanlarına seslenen Alıcık, "Herkes bugünü milat olarak kabul etsin. Bugünden itibaren herkes kapı kapı dolaşacak, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy isteyecek. Herkesi kucaklamaya razıyız. Tek şartımız var Sayın Genel Başkanımızı, partimizi eleştirmeyecek. Dün insanlar hata yapmış olabilir, hatayı affetmek bizdendir. Biz büyümeliyiz. Eğer biz onu, bunu itelersek kaybedenlerden oluruz. Biz kaybetmemeliyiz" dedi.