Sosyal medyada yapılan pek çok yorumda saat kulesinin yapısı ve yeri eleştirilirken 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla kimseye sormadan ve danışılmadan yapılan bu kule tepkiyle karşılandı. Bazı vatandaşlar yerinin yanlış olduğunu söylerken bazı vatandaşlar da kullanılan saati eleştirdi. Kimi vatandaşlar, 'Her şeyimiz tam, bir saat kulemiz eksik' diyerek tepkisini dile getirdi. Belediye sık sık borçlanmaya giderken saat kulesine masraf yapılması da farklı bir tartışma konusu oldu. Net maliyeti açıklanmayan saat kulesinin 35-50 bin arasında bir rakama yaptırıldığı öğrenildi.

GEÇMİŞTEN ÖRNEKLER

İlçenin kültür ve sanatına yaptığı katkılarla tanınan ve ilçe geçmiş birikimine hakim isimlerden biri olan İYİ Parti İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, "Birçok şehirde saat kuleleri özgün mimari eserlerdir. O şehrin simgeleri olmuştur. Öyle ki, İzmir Saat Kulesi’nin, Amerika’da yaklaşık 20 şehir ve kasabada olduğu ve bunların İzmir’den göç edenler tarafından yaptırıldığı söylenir. Karacasu’da Cumhuriyetin 10. yılından bu yana yaptırılmış birçok eser, meydanları, park ve bahçeleri süslemiştir. Bu eserlerin birçoğu artık yerlerinde yoktur. Sökülmüştür, atılmıştır ya da korunmaktadır. Sanat değeri olmayanların ise akıbeti bilinmez. Bu eserlerin birçoğu değişik kesimler tarafından eleştirilmiş, hatta alay konusu olmuştur. Ancak bugüne kadar yapılan eserler az ya da çok Karacasu ile ilişkilidir. Ve az ya da çok sanatsal özellikler taşır" dedi.

KARACASULULARIN GÖRÜŞÜ ALINDI MI?

Sözlerini sürdüren Küpelioğlu, "Şu an Karacasu girişindeki eser ise dönemin Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı tarafından yaptırılmıştır. Bildiğimiz kadarıyla o dönemde Karacasu’da sanatla uğraşan kişiler ile toplantılar yapılmış, düşünceleri sorulmuştur. Saat kulesine gelince, ‘Bu eserin yapılacağından kaç kişinin haberi olmuştur? Belediye Meclisinde konu gündeme gelmiş midir? Sanat ile ilgili kişilerin ve Karacasulu sanatçıların görüşü alınmış mıdır? Yapım malzemesinin değeri nedir? Saat kulesinin 4 tarafında saat olmaz mı? Pazarda satılan bir Karacasu testisinin oraya konması uygun mudur?’ gibi birçok soru sorulabilir.
İşte tam burada Kent Konseyinin önemi ortaya çıkmaktadır. Kent Konseyinin çok önemli ki; Belediye Başkanımız Sayın Zeki İnal’ın ilk seçim vaadidir. Halkımız Kent Konseyine önem veriyor ki; seçim öncesi Belediye Başkan adayı olan Zeki İnal’a inanmış, güvenmiş ve oy vermiştir. Ne oldu da Kent Konseyinden vazgeçtiniz?" diye sordu.

"KARACASU'YU SEVİYORSANIZ KENT KONSEYİNİ KURUNUZ"

Kent Konseyinin ne olduğunun ve işlevinin iyi kavranması gerektiğini dile getiren Küpelioğlu, "Birincisi, kent konseyleri siyasi arena değildir. Burada siyaset konuşulmaz. Siyasi eleştiriler yapılmaz. Kent konseyleri eleştirmek için değil, üretmek için kurulur ve bu mantıkla çalışır. Bu nedenle, kent konseyinden korkmayınız. Kent konseyleri yönetimlere destek olur, yol gösterir, rehberlik eder. İkincisi, kent konseyleri oluşumu itibarı ile tüm siyasi, idari kesimler ile sivil toplumu temsil eder. Bu nedenle kent konseylerinde ortak akıl üretmek kolaydır, yanılgı payı en aza indirgenir. Kent Konseyi olsaydı Saat Kulesi üzerine yapılan onca tartışma ve eleştiri olmaz idi. Tartışmalar yapım öncesi yapılırdı. Karacasu'yu seviyorsanız Kent Konseyini kurunuz" şeklinde sözlerini sonlandırdı.