Söz konusu çağrıyı Aydın’a yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy’a da ilettiğini söyleyen Milletvekili Savaş, “Ben geçen Kasım ayında bu çağrıyı yapmıştım. Bu çağrımı yineliyorum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da bulunduğu bir ortamda bir araya gelerek bir masa etrafında buluşalım” dedi. Aydınlı vatandaşların kendilerine sandıkta büyük bir sorumluluk emanet ettiğini kaydeden Savaş, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un koordinasyonunda gerçekleşecek toplantıya sekiz milletvekilinin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Ticaret, Borsa ve Sanayi Oda Başkanlarının da katılmasıyla ilgili teklifini yineledi.

“TOPLANTI ÇAĞRIMI YİNELİYORUM”


Yinelediği toplantı çağrısının Aydın’ın menfaatine olacağını belirten Milletvekili Savaş, “Geçtiğimiz süreçte Aydın Valisi’nin koordinasyonunda milletvekillerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, STK’ların ve Sayın Rektör’ün bulunduğu bir ortamda Aydın’ın önceliklerini ve türlü sorunlara karşı çözüm önerilerini konuşalım dedik. Yeni gelende bunu söyledim. Ben geçen Kasım ayında bu çağrıyı yapmıştım. Bunu yineliyorum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da bulunduğu bir ortamda bir araya gelerek bir masa etrafında buluşalım. Birlikte ilimizin önceliklerini konuşabilmeyi, dertleşebilmeyi vatandaşın da görmesi lazım. İlçe belediye başkanlarımızla konuşuyoruz. Arkadaşlar arıyorlar. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile görüşüyoruz. Didim Belediye Başkanımız ile İncirliova Belediye Başkanımız da arıyor. Bir ihtiyacı ve talebi olduklarında bizim yapabileceğimiz bir şey olduğunda biz zaten desteğe de hazırız” dedi.

“BELEDİYELERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAYA HAZIRIZ”


Aydın’da 1 milyon 100 bin vatandaşın yaşadığı ve kendisine oy veren vermeyen herkesin milletvekili olarak Aydın’ı Ankara’da temsil ettiğini belirten Milletvekili Savaş, “Onlar bize oy vermedi, onlar CHP’nin belediye başkanı yardımcı olmayalım diye de bir zihniyetimiz yok. Elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince bürokratlarımızı arıyoruz; ‘Sayın Belediye Başkanımızın böyle bir talebi, isteği var. Yardımcı olun’ noktasında makul ve mantıklı bir talep varsa da elbette yardımcı olacağız. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yardımcı olmak istiyoruz ama diyalog kuramıyoruz. O diyalogu bırak, dedik ki Vali Bey’in koordinasyonunda buluşalım. Sonuç olarak, kalkınma yerelden başlar. Bu anlamda belediyelerin fonksiyonu ve görevleri çok fazla. İlin gelişmesi, kalkınması, üretimi, istihdamı ve ihracatı noktasında belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Belediyeler icracı bir birim ve yerdir. Biz netice itibariyle rica makamıyız. Bizden talep edecekler, biz rica edeceğiz ve yaşadığımız kent için belediyelerimizin önünü açacağız, açmaya da hazırız” diye konuştu.

“DİYALOG ZEMİNİNDE BULUŞMALIYIZ”


“Bizim bu bölgeye, doğduğumuz ve büyüdüğümüz bu topraklara bir borcumuz var” diyen Milletvekili Savaş, “Hem kamu yatırımları itibariyle de bu böyle hem de belediye yatırımları itibariyle de bu böyledir. Belediyelerde belli bir bütçe var. Hepsini mevcut bütçe imkanları içinde belki de yapamaz ama devletin desteği ve iş birliğiyle iş başka olur. Netice itibariyle biz Aydın’daki mevcut tüm sorunları çözmeye ve yardıma hazırız. Kazanan Aydın olsun. Biz rekabetten değil iş birliğinden beslenen bir zihniyetle çalışıyoruz. Biz kurumsal bir yerden geldik. Seçimde de Büyükşehir Belediye Başkanı ile rakiptik. Orada da rakibimize, bir anne, bir eş dedik. Kırıcı bir söz söylemedik. Neden bir masa etrafında buluşup Aydın’ın sorunlarını masaya yatırıp diyalog zemininde buluşmayalım. Bu diyalog zeminini bir an önce hayata geçirmeli ve istişare toplantısında bir araya gelip Aydın’ın menfaatleri için masaya yumruğu bir yere vurmalıyız” dedi.
Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, geçtiğimiz yıl Mustafa Savaş'ın çağrısına yanıt vermiş; "Seçimden hemen sonra ben zaten bu hususu gündeme getirmiştim ancak sorulması gereken asıl soru bu zamana kadar neden böyle bir şey yapılmadı" ifadelerini kullanmıştı. Gelinen süreç noktasında Mustafa Savaş konuyla ilgili yaptığı bir diğer açıklamadaysa Başkan Çerçioğlu’nun Aydın eski Valisi Yavuz Selim Köşger’e toplantıyla ilgili olumsuz yönde dönüş yaptığını söylemişti.