Bayramda İzmir’den Karacasu’ya bağlı Ataeymir Mahallesinde yaşayan ailesini ziyarete gelen ve döndükten sonra kendisine yapılan test sonucu pozitif çıkan S.K. yaşanan süreci anlattı. İzmir’e döndüklerinde kendilerine eşinin iş yerinde 20 kişide pozitif vaka görüldüğü bilgisinin verildiğini, herhangi bir semptom göstermeseler de her ihtimale karşı İzmir’de test yaptırdıklarını ifade eden S.K, eşinin test sonucunun negatif çıkmasına karşın kendisininkinin pozitif çıktığını söyledi. Hastanedeki sürecin tamamlandığını ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden S.K, anneannesinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle son derece üzgün olduklarını dile getirdi. Ninesinin test sonucu pozitif çıktığı gün Ataeymir'de yapılan ve kendilerini ifşaya varan anonsların ardından üzüntülerinin katlandığını ifade eden S.K, Cimer, İçişleri Bakanlığı ve Aydın Valiliğine gönderdiği şikayet dilekçesinin bir örneğini Ses Gazetesine de gönderdi.

“SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM”


S.K dilekçesinde, “Merhabalar ben S.K. Bayramdan önce arefe günü yaptırdığım test sonucum negatif çıktı ve bayram tatili için Ataeymir’e geldim. Bayram süresince semptom göstermedim. Bayramın 2. günü akşam eşimin iş yeri hekimi bizi arayıp eşimin iş yerinde 20 kişinin testlerinin pozitif çıktığını söyledi. Eşimin de kalp rahatsızı olması sebebi ile bizim de test yaptırmamızı istedi. Biz de salı günü test yaptırdık ve eşimin ve çocuğumun testi negatif çıkarken benim testim pozitif çıktı. O saatten itibaren her türlü bilgiyi ben sağlık kuruluşları ile paylaştım. Çok şükür ben tedavimi tamamlayıp evime çıktım. Hiç kimse böyle büyük bir olayı yaşamak ve yaşatmak istemez. Duyduğuma göre gece gündüz Karacasu ilçesi ve Ataeymir Mahallesinde ilan yöntemi ile ifşa ediliyormuşuz. Gün birlik günü olmasına rağmen bu denli insanları ifşa ederek yöneticilik yapılmaz. Benim ailem ve akrabalarım şu anda Ataeymir Mahallesinde nefret odağı olmuş durumdalar. Kahveye gidenler kovalanmakta. Ekmek almaya gidenler neredeyse linç edilecek duruma gelmiş durumdalar. Yaptığınız ilan sonunda ‘Katli vaciptir gördüğünüz yerde vurun’ der gibi insanları kışkırtmanın alemi yoktur. Bir ilçenin en büyük mülki amiri olarak Sayın Kaymakamımızı bu üslup ve insanları kışkırtma eylemi yüzünden şiddetle kınıyorum. Biraz sizleri sağduyuya davet ediyorum. Bugün bana gelen bu talihsiz olay yarın sizin veya başka bir akrabanızın başına gelmeyeceği ne malum. Biraz empati lütfen. İyi çalışmalar” ifadelerine yer verdi.

KAYMAKAMLIĞA DA MESAJ ATTI


Konuyla ilgili tepkisini dile getirmek için Ses Gazetesine ulaşan S.K, "Ben hastanede tedavimi gördüm, iyileştim. Şu an karantina sürecimin tamamlanmasını bekliyorum. Dün de maalesef anneannemin testi pozitif çıktı. Dünden beri Karacasu’da Kaymakamlık tarafından isim zikredilerek ilanlar paylaşılıyor. Biz bu konudan çok çok rahatsızız. Ben Kaymakamlığa kınama mailimi gönderdim. Cimer’e, İçişleri Bakanlığına ve Valiliğe de bu şikayet dilekçelerimi sundum. Ses Gazetesine de bu şikayet dilekçelerinin bir örneği gönderdim. 94 yaşında bir kadın bu. Kimse kimseye virüs bulaştırmak istemez. Beni dünden beri arayanlar herkes ilanların bu şekilde yapıldığını söylüyor. Gün birleştirme ve destek günüdür. Nasıl olur da bir Kaymakam isim ifşa ederek böyle anonslar yapar. Koskoca Sağlık Bakanı bile hiçbir şekilde isim ifşa etmezken bir Kaymakam nasıl olur da 94 yaşındaki bir kadının adını ifşa etme alçaklığını gösteriyor. Ben bundan çok çok rahatsızım” dedi.

“KAYMAKAM KARALAMA KAMPANYASI YAPIYOR”


Anne ve ninesinin zaten bir haftadır karantinada olduklarını ve evlerinden dışarı çıkmadıklarını söyleyen S.K, “Sen Kaymakam olarak nasıl bir destek verdin? Bir ihtiyacınız var mı diye sordun mu? Beni arayan akrabalarım bir ekmek almaya gidemiyoruz diyorlar. Kayınpederim kahvehaneye gittiğinde kovalamışlar, kalk git diye. Neredeyse linç edecekler. Bu ilanda bir tek bunları taşlayın, linç edin demedikleri kalmış. Şoför arkadaşlar da Karacasu’ya geliyor, onlara vebalı gibi bakıyorlar. Bizim suçumuz Ataeymirli olmak mı? Bu hastalığı biz parayla pulla satın almadık. Bugün bizim başımıza gelen yarın bir başkasının başına gelebilir. Bir Kaymakam olarak destek vermedin neden böyle ifşa ediyorsun? Devletimiz bu kadar destek verirken bir mülki amir nasıl oluyor da destek vermeyip karalama kampanyası başlatıyor, ben bunu anlamıyorum. Anneannemin rahatsızlandığını bile ben haber verdim. Bunun üzerine test yapıldı. Yarın bir gün ben İzmir’den geldiğimde neredeyse köye sokmayacaklar. İnsanları bu kadar kışkırtmanın alemi yok Kaymakam olarak” dedi.

“10 GÜN KİMSE ‘BİR İHTİYACINIZ VAR MI?’ DEMEDİ”


S.K'nın test sonucu negatif çıkan annesi de oğlunun adının anonsla zikredilmesinden dolayı çok üzüldüğünü dile getirdi. Kendileriyle ilgilenen olmadığı iddiasında bulunan 70 yaşındaki kadın, "S.K. ile temas kuranlar sağlık merkezine başvursun diye anons yapıldı. Durdu durdu ünledi, durdu durdu ünledi. Ben bunu kulağımla duydum, Allah şahit. Canlarım sıkıldı. Bu böyle olur mu? Sonra test sonucu pozitif çıkınca hemen geldiler ‘Sizin ihtiyacınızı kim gördü?’ diye sordular. Bir bakkal tanıdığımızdan deterjan istemiştim. Çocuk geldi, kapıya astı gitti. Bunu anlattım. Hemen onu da gözetim altına almışlar. Madem Kaymakam Kaymakamdı, hakiki bir Kaymakamdı, bunların ne ihtiyacı var diye neden birini göndermedi? Gözetim altındayız diye hiçbir şey yemeyecek miyiz, hiçbir ihtiyacımız yok mu? Acımızdan mı öleceğiz? Resmi yerlerden hiç kimse gelmedi. Sosyal Yardımlaşmadan paket hazırlatıyoruz diye aradılar. Ama ne paket geldi, ne de bir ihtiyacınız var mı diye soran oldu. Olaydan sonra jandarma durmadan geldi, kim geldi kim gitti diye sordu. Kaymakamlığı aramasını da bilmiyordum. Geçen hafta bir tanıdığımı aradım. Ondan istedim ihtiyaçlarımı. Ben ona demeyeceğim buna demeyeceğim. Kaymakam da birini göndermedi ben ne yiyeceğim? 94 yaşındaki annem ne yiyecek? Oruç tutayım desen ramazan değil. Allah’tan evde yaptığım yufka vardı. Ekmek ihtiyacımızı öyle idare ettik. Ağlasam ağlayamıyorum, derdimi anlatamıyorum. Kimsesiz gibi kaldık. Aynı köyün içinde bir arayan soran olmadı. Bir ihtiyacınız var mı diyen olmadı" şeklinde tepkisini dile getirdi.