Dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Aydın'da hasada başlandı. Üreticiler, bahçelerinden yaş olarak toplamaya devam ettikleri incirleri satmak için kurutmaya yöneldi. En fazla incir üretiminin yapıldığı Germencik'te Ziraat Odası Başkanı Şehabettin Çapakçıoğlu, incir sezonunun üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

"İKİNCİ İNCİRLERİN İYİ OLMASINI UMUYORUZ"


İncirin son olarak yağan yağış ve sonrasında oluşan nemden, çiğden olumsuz etkilendiğini belirten Çapakçıoğlu, "İlk incirlerimizde çatlaklar oluştu, kalite düştü. Geçen yıla göre kaliteli incirde yüzde 40 oranında azalma var. Rekolte olarak ise, geçen yıl ile aynı rakamlara ulaşırız. İkinci olarak çıkacak incirlerimizin poyrazın etkisi ile iyi olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"MALİYETLER KURTARMAZ"


Üreticiler olarak orta seviye incirin kilogram fiyatının 20 ile 25 lira arasında olmasını beklediklerini dile getiren Çapakçıoğlu, şunları kaydetti:
"Orta seviye incir, geçen yıl 16-17 lira civarındaydı. Bu yıl, bu incirin fiyatının 20 ile 25 lira arasında olmasını bekliyoruz. Diğer türlü maliyetler kurtarmaz. Ne kadar ‘incirin masrafı az’ denilse de incir yoğun işçilik ve emek isteyen narin bir ürün. Bir de bu sene kaliteli incir az."