Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig A Grubu'nda mücadele eden Aydın Genç Efeler Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımının oyuncuları, antrenman yaptıkları Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonlarının koronavirüs salgını dolayısı ile kapatılmasıyla mağdur oldu. GSK Aydın İl Başkanı Yaşar Akçaköse, başkanlığını yaptığı Köseoğlu Spor Kulübü'nün bünyesinde yer alan Fıt Club Spor Salonu'nun fitness bölümünü, ücretsiz olarak tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularının kullanımına sundu. Oyuncular, salonun antrenörü eşliğinde çalışmalara başladı.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Başkan Akçaköse, yaptığı açıklamada özellikle engelli vatandaşların spor yapmalarına yardımcı olmanın görevleri olduğunu belirterek, "Salonumuzun kapılarını, tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularına ücretsiz olarak açtık. Maddi imkanlarımız daha iyi olsaydı bu sporcu kardeşlerimizin yemek, yol ve konaklama ihtiyaçlarını da karşılamak isterdik. Çünkü engellerine rağmen hayata sıkıca tutunan kardeşlerimizin spora duydukları sevgi, hırsları ve mücadeleci ruhları bizi yürekten etkiledi. Bu vesileyle iş adamlarımıza, bu kardeşlerimize yardım etmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SPORCULARIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonlarının koronavirüs salgını nedeni ile kapalı olduğunu kaydeden Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler de, "Bu salonların kapalı olması takımımızın spordan uzak kalmasına neden oldu. Bizim durumumuzu öğrenen Köseoğlu Spor Kulübü Başkanımız Sayın Yaşar Akçaköse, işlettiği salonun kapılarını takımımıza açtı. Bu, sporcularımız için büyük bir kazanım. 4-5 aylık kondisyon eksiğini oyuncularımız, daha çok çalışarak hızlı bir şekilde kapatacak. Bize destek olan Yaşar hocamıza ve antrenörlerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.