Trakya Üniversitesi Elektronik Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan evli ve iki çocuk annesi 48 yaşındaki Semra Şener, okuduğu mesleğin yerine hayali olan gazeteciliği tercih etti. Bir dönem yerel gazete çıkartan ve radyosu bulunan Şener, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve Yıldızspor Kulübü yönetiminde de görev alıyor.

DİPLOMA SEVİNCİ

29 yıldır içerisinde olduğu radyoculuk sektörünün teoriğini öğrenmek için iki yıl önce üniversite sınavına giren Şener, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programını kazandı. Şener, Acıköğretim Sistemi ile 29 yıl yıl sonra yeniden mezun olmanın ve diploma almanın sevincini yaşadı. Diplomasını alan Şener, “Okuduğum alanın dışında 29 yıldır gazetecilik ve radyoculuk yaptım. Yıllardır pratiğini yaptığım radyoculuğun teoriğini de öğrenmek istedim. Sınava girip elde ettiğim puanla Açıköğretim Fakültesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümüne başladım. İki yılda başarı belgesi alarak dereceyle mezun oldum. Bu diploma bana yaptığım işte tatmin olmamı sağladı” dedi.

EŞİ DE TIP OKUYOR

Eşi Süleyman Şener’in de TIP Fakültesi’nde okuduğunu belirten Şener, “Eşim Süleyman Şener 1987 yılında Erciyes Tıp Fakültesi’ni yarım bırakmıştı. Üniversite affıyla 31 yıl sonra Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. Eşim şuan da Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikte ders görüyor. Ben de dikey geçişle ADÜ İletişim Fakültesi’ne yerleşmek için seneye Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’na yeniden girmeyi düşünüyorum. Evde eşim derslerini çalışıyor ben de sınava hazırlanıyorum. Aile olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. İstedikten sonra her şey başarılır. Hayat boyu öğrenme herkesin yaşam felsefesi olmalı” diye konuştu.