Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) BAL ve SAL ile ilgili kararlarını açıklamasının ardından bu yıl Aydın Süper Amatör Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan Çine Madranspor ile Didim Belediyespor, şampiyon ilan edilerek BAL’a yükseldi. BAL’a yükselmek için Play-off mücadelesi veren Aydın Büyükşehir Belediyespor ile Kuşadasıspor ise gelecek sezonda SAL’da mücadele edecek. Alınan karar, şampiyon takımları memnun ederken BAL umutları tükenen takımları mutsuz etti.

BAL HAKKIMIZDI

Çine Madranspor Kulübü Başkanı Tuncay Erçin, şampiyonluğu ve BAL’ı hak ettiklerini belirterek, “Fazla bir şey söylememe gerek yok. Tüm oyuncularımızı anlından öpüyorum. Çok çalıştık ve şampiyonluğu hak ettik. Neticede BAL’a yükselmek bizim hakkımızdı. Emeğimizin karşılığını aldık. Bu gurur tüm ilçemizin. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK

Didimspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, Didimspor namağlup şampiyon olduğu belirtilerek, “Şampiyonluk yolunda bizlere maddi manevi destek olan yaşattığımız heyecanı sonuna kadar sporun birleştirici felsefesini tribünden bize yaşatan, bu yolda bize inanan tüm Didimli sporseverlere sonsuz teşekkürler” ifadeleri kullanıldı.

İTİRAZDA BULUNACAĞIZ

Diğer tarafta ise Aydın Büyükşehir Belediyespor’da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’na (TASKK) tepki vardı. Aydın Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Ömer Altuntaş, alınan kararlara itirazda bulunacaklarını belirterek, “Çıkan takımlara hayırlı olsun bizim için devam eden bir süreç var. Kulübümüzün, oyuncularımızın ve şehrimizin hakkını ve hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Alınan kararlarda çok sayıda çelişkinin olduğu konusunda tüm spor kamuoyu hem fikir. Hukukçularımıza inceletip gerekli itirazları yapacağız. Çine Madranspor ve Didimspor'u tekrar tebrik ediyorum” dedi.