Aydın’ın İş Sağlığı ve Güvenliği sektöründeki ilk ve öncü firmalarından İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği (İSG) Merkezi, işe girişlerde zorunlu olan sağlık raporu için sağlık tetkikleri alanında bir yeniliğe imza attı. Anonim Şirketi çatısı altında hizmet veren İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi, Efeler İlçesi Girne Mahallesi’ndeki merkezinde tek merkezde sağlık raporu hizmeti vermeye başladı ve sağlık raporu almak isteyenler için önemli bir kolaylık sağladı. Artık işe giriş sağlık raporu alacak ve sağlık raporu yenileyecek olanlar, İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi’nde akciğer grafisi (röntgen), işitme testi, solunum fonksiyon testi, kan tahlili, göz muayenesi, EKG, biyokimya ve portör testleri yapılarak tek bir merkezden sağlık raporu alabiliyor.

50 ÇALIŞANIYLA BİNİ AŞKIN FİRMAYA HİZMET VERİYOR


İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi, Aydın’ın yanı sıra İzmir, Manisa, Denizli ve Muğla illerinde Anonim Şirketi çatısı altında 50 çalışanıyla, bini aşkın firmaya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), İlkyardım Eğitim Merkezi, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK), Elektrik Topraklama Ölçümü ve Tesisat Kontrolü, Kaldırma Araçları ve Basınçlı Kap Kontrolü, Mobil Sağlık Aracı, Yangın Eğitimi ve Yüksekte Çalışma Eğitimi hizmetleri veriyor.

“AYDIN’DA İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”


İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi Yetkilisi Erol Kanat, “Uzun yıllardır Aydın’da ve çevre illerde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri çok sayıda firmayla buluşturduk. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işe giriş sağlık raporlarını yeniden düzenleyerek her sağlık kuruluşunun bu raporu vermesi engellenmişti. Kanun alınması gereken sağlık raporlarının işyeri hekiminden alınması esasını getirdi. Bundan önce Aydın’da, çalışanlar sağlık raporu almak istediklerinde birden fazla farklı noktalarda tetkiklerini yaptırarak sağlık raporu alabiliyordu. Biz bu konuda kolaylık sağlamak istedik. Sağlık Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Çalışma Bakanlığı gibi ilgili kurumlardan yetki ve izin belgelerimizi alarak şirket bünyemizde sağlık merkezimizi oluşturduk ve tek merkezde sağlık raporu hizmeti vermeye başladık. Aydın’da bu anlamda ilki gerçekleştirdik. Henüz yeni olmasına rağmen şuana kadar başvuranların takdirini aldık. Aydın’ın en büyük ve kapsamlı firması olarak Ege Bölgesi’ndeki en büyük ve nitelikli İş Sağlığı Güvenliği firması olmayı en kısa süre içinde gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

GEZİCİ SAĞLIK ARACIYLA DA HİZMET VERİYOR


Öte yandan İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi, firmalara Gezici Aracı ile mobil sağlık hizmeti de veriyor. Gezici Sağlık Aracı ile işletmelerde çalışanların sağlık raporu için gerekli tüm laboratuvar tetkikleri de yapılabiliyor.

İŞE GİRİŞ SAĞLIK RAPORU NEDİR?


İşe girişte yapılan, çalışanın sağlık durumunu gösteren ve iş yerinde bulunan riskler hakkında farklı sağlık taramaları ile birlikte sadece iş yeri hekimi tarafından istenen rapordur. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, işe giriş sağlık raporlarını yeniden düzenleyerek her sağlık kuruluşunun bu raporu vermesi engellenmiştir. Kanun alınması gereken sağlık raporların iş yeri hekiminden alınması esasını getirildi. Artık işe giriş sağlık raporları ve periyodik sağlık muayeneleri Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin (OSGB) iş yeri hekimleri tarafından verilmek zorundadır.