AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili belediyeye yöneltilen sorulara yanıt alınamadığı kaydedildi. Açıklamada, “Biz ne sorduk, siz ne cevap verdiniz, bu telaş niye? Sosyal medya hesabımızdan Balıkçılar Meydanı’nda yapılan organizasyonun harcamalarının kim tarafından karşılandığı, diğer esnaflar için adil ve eşit rekabet adına başka programlarınızın olup olmadığı ile ilgili merak ettiklerimizi sorduk" ifadeleri kullanıldı.

"YAPILAN İŞLER YANLIŞLARI KAPATAMAZ"


"Sorular gayet açık ve net. Gel gör ki belediye yönetimi bu sorulara cevap vermek yerine bu soruları bastırmak adına kendilerince ve yandaş kalemlerle ‘büyük başarılarından, büyük hizmetlerinden’ söz etmeyi tercih ettiler" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Elbette ki iyi yapılan işler de var ama bu yapılan yanlışları kapatmaz, gazetelerde, internet sayfalarında yaptırdığınız haberler gerçekleri kapatmaz. Biz esnafın ne kazandığının hesabını yapmıyoruz, yapmayız, derdimiz bir kamu kurumu eliyle haksız rekabete yol açan bu uygulamanın aydınlığa kavuşması. Hükümet olarak da bu zor günlerde devletin imkanları ölçüsünde her esnafımıza ayrım yapmadan çeşitli yardımlar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Konuyu farklı mecralara çekmenin manası yok, sorulan soruların cevabını halka verin yeter.”

"İYİ YAPTIĞINIZ İŞLERİ TAKDİR EDERİZ"


Kuşadası Belediyesi'ne yeniden soruların yöneltildiği açıklama, şu şekilde sonlandırıldı: “AK Parti İlçe Yönetimi belediyeyi başarılı buluyor başlıkları attırmakla konuyu saptırmanın size bir faydası olmaz. İyi yaptığınız işleri elbette takdir ederiz, doğruyu da yanlışı da takdir etmek erdemdir ve bu da zaten anlayış olarak bizde fazlasıyla var. Bizim için vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmanız, esnafın kazancına katkı sağlamanız en büyük dileğimizdir. Tekrar soruyoruz. Bizim merakımız meydan konserleri için ödenen paralar nereden ödendi? Meydandaki esnaftan mı aldınız, yoksa belediye kasasından mı ödediniz? Şayet belediye kasasından ödediyseniz Atatürk Bulvarı esnafı içinde çift gidiş tek yön yolda yolun bir tarafını kapatarak bir organizasyon yapacak mısınız? Sorular çok basit bunların cevabını verin halkı aydınlatın, halkımızın merak ettiği diğer konuları; tek yön, bahçe arası sokak çilesini, otopark sorununu, denize akan kanalizasyonu, Davutlar Mahallesinin içinde bulunduğu durumu vs zamanı geldikçe soracağız elbette.”