İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge kapsamında Aydın’da geniş çaplı koronavirüs denetimi gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy başkanlığındaki denetime Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ve daire müdürleri katıldı. Efeler Polis Merkezi önünden başlayan ve Salı Pazarı’nda devam eden denetimlerde Vali Aksoy, esnafa hayırlı işler dileğinde bulunurken alışveriş yapan vatandaşlara ve esnafa koronavirüsten korunmak için maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu. Vali Aksoy’a denetim sırasında esnaf tarafından Aydın’ın simgesel meyvesi incir ikram edildi.

“AYDINLILAR KURALLARA UYUYOR”


Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın’da vatandaşların genellikle kurallara uyduğunu belirterek, “ Koronavirüs ile mücadelede eksik kalan noktalar varsa bunları tamamlamak adına bu denetimler gerçekleştiriliyor. Aydın olarak bu konuda önemli mesafeler almış bir iliz. Ama bunu yüzde 100’e ulaştırmak ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına denetimlerimiz sürecek” dedi.

"CEZA KESEREK MÜCADELE EDEMEYİZ"


Herkesin kendi önlemlerini eksiksiz alması ile virüsün önüne geçilebileceğini dile getiren Vali Aksoy şunları kaydetti: “Amacımız ceza kesmek değil, uyarmak ve toplumun her kesimini olması gereken noktaya taşıyabilmek. Temizlik, maske ve mesafe kuralları, pandemi ile mücadelede en önemli unsurlar. Bütün vatandaşlarımızdan bu kurallara uymalarını rica ediyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yaptığımız sürece başarı sağlayabiliriz. Sadece denetim birimlerimizin yapacağı denetimlerle bu sorunun üstesinden gelemeyiz, hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Tabi ki bu uygulamada konulmuş olan kuralları ihlal edenler varsa da gerekiyorsa onlara da ceza kesilecektir. Bu amaçla vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunmak üzere alanlardayız. Temennimiz bu süreci daha iyi bir noktaya taşıyabilmek.”

HEM DENETİM, HEM ALIŞVERİŞ


Denetimlerde vatandaşları alınması gereken önlemlerle ilgili uyaran ve esnaftan pazar alışverişinde bulunan Başkan Çerçioğlu ise, “ Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu uygulanması gereken kurallar var. Bunlardan en önemlisi maske ve sosyal mesafe. Tüm yurttaşlarımızdan maske takmalarını ve mesafelerini korumalarını rica ediyorum. Eğer biz bu kurallara uyarsak Kovid-19’dan korunmuş oluruz” diye konuştu.
Vali Aksoy başkanlığında gerçekleşen denetimlerde maske takma zorunluluğuna uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulandı.