AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, küresel ölçekte devam eden pandeminin tarımın önemini daha da öne çıkardığını vurguladı. Aydın’da Efeler’e bağlı Kadıköy’de 717 dekar alanda jeotermal kaynaklı kurulacak OSB’nin önemine ilişkin de açıklamalarda bulunan Milletvekili Savaş, “İnşallah Aydın’da jeotermal kaynakları tarımla buluşturma noktasındaki bu çok önemli adım çok kısa zamanda hayata geçecek” dedi.

“TÜM AYDIN SERA ÜSSÜ OLACAK”


Kadıköy Mahallesi’nde hayata geçecek olan Sera OSB’nin aynı zamanda örnek ve pilot bir proje olacağının altını çizen Milletvekili Savaş, “Ben inanıyorum ki, bu proje hayata geçtiğinde çiftçilerimiz bu projeyi gördükten sonra Germencik’ten Buharkent’e kadar tüm Aydın sera üssü olacak ve Aydın Türkiye’nin gıda ambarı haline gelecektir. Pandemiyle birlikte tarımın önemi daha da ön plana çıktı. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde ilk 100’ü arasındakiler tarım şirketidir. Üretim, istihdam ve ihracata olan katkıları açısında tarım çok önemlidir. Biz Aydın ölçeğinde de baktığımızda tarlada ürettiğimizi fabrikaya taşıyabilirsek eğer işte o zaman zenginleşebiliriz” dedi.

“KAZANAN AYDIN OLSUN”


“Tarlada üreterek sadece karnımızı doyururuz” diyen Milletvekili Savaş, “Tarlada ürettiğimizi tarımsal işletmelere yönlendirip markalı ürün haline getirirsek kazanırız. İlimizde bu açıdan bakıldığında da büyük bir potansiyel var. Bir masanın etrafında buluşup, konuşup tartışalım. Her zaman dediğimiz gibi kalkınma yerelden başlar. Her zaman dediğimiz gibi kazanan Aydın olsun. Hep birlikte çalışalım. Bizler milletvekilleri olarak gelişen, büyüyen ve zenginleşen Türkiye’den daha fazla pay alan bir Aydın görmek istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Hep beraber masaya yumruğu birlikte vurduğumuzda halledemeyeceğimiz bir problem de yok” diye konuştu.