Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı gönül seferberliği kapsamında AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, partilerinin Koçarlı İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve yönetimi ile İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde'nin de katıldığı ziyarette milletvekilleri, Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ve yönetimi ile vatandaşlarla buluştu.

TARIMA 22 MİLYAR LİRALIK DESTEK


Ziyaretin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Arslan, vekillere ve beraberindekilere ziyaret için teşekkür etti. İl Başkanı Ömer Özmen, koronavirüs salgını tehdidinin henüz son bulmadığının altını çizerek, vatandaşları tedbirlere uymaya davet etti. Milletvekili Posacı, hükümetin tarımla ilgili desteğini 17 milyar liradan 22 milyar liraya çıkardığını ifade etti.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN HAKLARINI TESLİM EDECEK"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarıma büyük destek verdiğini yineleyen Milletvekili Yavuz, tarım desteklemelerinin hak edenin elinde kalacağı bir döneme girdiklerini söyledi. Pamuk üreticisini sevindirecek bir de açıklamaya imza atan Yavuz, "Pamuk primi açısından evet 1 lira ve 1 liranın üstünde olması gerekiyor. Sağ olsun devletin hakikaten şu ana kadar hiç ödemediği bir primimiz yok. Bu salgın döneminde dahi, bütün imkanları ile özellikle çiftçilerimizin haklarını teslim etti. Bundan sonra da edecek inşallah" ifadelerini kullandı.

KAMULAŞTIRMA ÜCRETİ


Söz alan AK Parti Koçarlı Belediye Meclisi Üyesi, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Koçarlı'da yapımına başlanan turizm yolu ile ilgili konuştu. Yol için tarım arazilerinin kamulaştırıldığını hatırlatan Erdel, "Benim arazimde bezelye vardı, ben arazimi bezelyesi ile birlikte teslim ettim. Kamulaştırma yapıldı ama ödemeler bir türlü yapılmadı. Daha sonra duyuyoruz yola itiraz edenler, imza vermeyenler, bir şekilde imzalarını vermişler, bunlara paraları çıkartıldı. Burada dengesizlik ve adaletsizlik var. Sizden ricam Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşürseniz, bu işe bir el atsınlar" dedi. Erdel’i dinleyen milletvekilleri ve Özmen, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Daha sonra milletvekilleri, beraberindekilerle birlikte Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı ziyaret etti, esnafla buluştu.