Temizlik etkinliğine Milet Rotary Kulübü, Didim Rotaract Kulübü, Okenos Dalış Merkezi ve ilçede yaşayan yabancıların kurduğu Plogging in Didim Grubu üyeleri katıldı. Altınkum’da tur teknelerinin yanaştığı bölgede yapılan deniz temizliğini 3 dalgıç gerçekleştirirken, Milet Rotary Kulübü Başkanı Kerem Soysalan ve bazı kulüp üyeleri de dalarak etkinliğe destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik sonunda denizden araç lastiği, plastik ve cam şişe, halı, balık ağları, plastik tabak ve bardak gibi onlarca atık çıkartıldı. Etkinlikte 15 torba çöp toplandı.

"YILDA 2 KERE YAPMAYI PLANLIYORUZ"


Etkinlikle ilgili bilgiler veren Milet Rotary Kulübü Başkanı Kerem Soysalan, “Milet Rotary Kulübü, Didim Rotaract Kulübü, Okenos Dalış Merkezi ile ilçede yaşayan yabancıların kurduğu ve çoğu çevreye duyarlı Plogging in Grubu ile birlikte bir organizasyon yaptık. 1 saat içerisinde denizden 15 torba çöp topladık. İskeleye kadar yaptık. Çevre hassasiyetini oluşturmak için önemli bir proje ve bunu yılda iki kere yapmayı planlıyoruz ”dedi.
Etkinliğe katılan bir vatandaş ise, “37 yıldır Didim’de yaşıyorum. Denizlerin bu halde olması üzücü, bunun eğitimi okullarda verilse de çevre ve deniz temizliği ailede veriliyor. Deniz aşırı kirliydi çok çöp çıkardık, insanları daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu. Denizden çıkarılan çöpler daha sonra Didim Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerince kaldırıldı.