Üç turizm paydaşınca pandemi sürecinde evlerinde kapalı kalan, kurallar nedeniyle yaşamı kısıtlanan insanları rahatlamak, tatile çıkmalarını sağlamak, turizmi hareketlendirmek, yurt içi ve yurt dışında tanıtımlarda kullanılmak üzere Efes Antik Kenti’nde çekilen tanıtım videosu, sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor.

'TURİZMİN PAYDAŞLARI OLARAK YAPILAN İŞ MEMNUNİYET VERDİ’


Efes Antik Kenti içinde belirlenen 7 çekim noktası Odeon, Herkül Kapısı, Kuretler Caddesi, Teras Evler, Hadrian Tapınağı, Kütüphane ve Liman Caddesi’nde çekilen videolarda ‘sizi bekliyoruz’ denilerek insanlar turizmi hareketlendirmeye davet edildi. Tanıtım videosunda rehberler finali Celsus Kütüphanesi önünde İzmir Marşı’nı söyleyerek yaptı. Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Başkanı Ozan Sayın, üç rehber odasının ortak projesi ile gezilerin ve ören yerlerinin güvenli olduğunu belirten videoyu hazırladıklarını aktarıp, “Amacımız yerli ve yabancı tatilcilere bu kanalla ulaşmak, aklında Türkiye olan yabancı misafirlerimizi Türkiye'ye, Türk halkını da ülkemizi gezmeye davet etmek. Turizm çok kötü durumda, turizmin hareketlenmesi gerekir, bu hareketlenme ile birlikte tarihi ve turistik yerler çalışma izinli, kokartlı birer rehber eşliğinde yapılırsa, ören yerleri gezilirse sektör için çok güzel moral olur. Bu amaçla Efes'in, ören yerlerimizin güvenli olduğunu, rehber eşliğinde gezilebileceğini anlatan bir video hazırladık. Bunu olanaklarımız ölçüsünde sosyal medya ve tüm platformlarında yayınlayarak ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN İZLENEBİLİYOR


Rehberlerin de rol aldığı video klibi başta sosyal medya olmak üzere yurt dışındaki medya kuruluşlarında da yayınlanacak. İZRO, ATRO ve MUTRO’nun Ege Bölgesi'nde ikamet eden Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ruhsatname sahibi 2 bin 200 profesyonel turist rehberi misafirlerini Efes’i tanıtmak için bekliyor.
Öte yandan videonun, odaların sosyal medya hesaplarından izlenebileceği vurgulandı.