Aydın'ın Karacasu ilçesinde ikamet eden Muhammet Sabancı, 28 Temmuz'da mide ağrısı şikayetiyle ardından da kurban bayramının ilk günü hayvan keserken bir daha rahatsızlanarak 4 gün yoğun bakımda yattı. Teşhisi konmayan rahatsızlığıyla ilgili tedavisinin ardından taburcu edildi. Önceki gün gece saatlerinde yeniden rahatsızlanan Sabancı'nın Nazilli Devlet Hastanesine götürüldüğü ve dün sabah da hastaneden çıkarıldığı kaydedildi. Ailesi ile birlikte yaşadığı evde akşam saatlerinde fenalaşan ve yakınlarının haber verdiği 112 ekipleri tarafından ilçe hastanesine getirilen Sabancı hayata döndürülemedi. Sabancı, evli ve biri 6 aylık diğerleri 5 ve 11 yaşında 3 çocuk sahibiydi.

"EVİ YANDIKTAN SONRA TOPARLAYAMADI"


22 Haziran 2020 tarihinde, birkaç gün sonra taşınacağı evini yangında kaybeden ve büyük bir üzüntü yaşayan Sabancı'nın bu olayın üzüntüsünü atlatamadığı ve teşhisi konulamayan rahatsızlığa bu olaydan sonra yakalandığı kaydedildi. Yangının ardından mide şikayetiyle belli sürelerde hastaneye götürüldüğü öğrenilen Muhammet Sabancı'nın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği öne sürülürken, kesin ölüm sebebi incelemelerden sonra belli olacağı öğrenildi. Öte yandan Sabancı'nın yakınlarından Hüseyin Doğan, hastalarının yoğun bakımdan çıkar çıkmaz hastaneden çıkarılması sebebiyle tepki gösterdi. Doğan; "Bayramda 4 gün yoğun bakımda kaldı. 4 gün yoğun bakımda kalan bir hasta servise çıkar. Dün yine hastaneye gitti, bugün yine geri göndermişler. Bu nasıl iştir" diye serzenişte bulundu.

EVİNİN ÜZÜNTÜSÜNÜ BÖYLE ANLATMIŞTI


Muhammet Sabancı, 22 Haziran'da Bereketli Mahallesindeki yangının ardından Ses gazetesine yaptığı açıklamada, "Evde elektrik su yok, duran yok. Ama bütün kurulu düzeni var. A’dan Z’ye bütün eşyalarım vardı. Her şeyim kaybettim. Ben 40 yılımı boşa harcadım. 40 yılda bir ev yaptım o da gitti. 3 oda bir mutfak. Ben davacıyım. 130 bin lira döktüm buraya hepsi kül oldu” ifadelerini kullanmıştı. Eşi Ayşe Sabancı da “11 yaşında, 5 yaşında ve 5 aylık 3 çocuğumuz var. Perişan olduk. Eşyalarını aldık. Sıfır eşya aldık. Eşyaları döşedik, perdeleri taktık. Sırtımda çocuğumla temizledim. Taşınacaktık, birkaç güne” şeklinde konuşmuştu.