Pandemi nedeniyle turizm sezonunun geç açılmasının ardından Aydın’ın turistik ilçeleri Kuşadası ve Didim’deki otellerin bir kısmı açılmazken, açılan oteller tam kapasite ile hizmet veremiyor. İşletme maliyetlerini karşılamak için yabancı turistleri dört gözle bekleyen otel işletmecilerine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’dan sevindirici haber geldi. Vali Aksoy, turizmi kurtarmak için önemli adımlar atılacağını belirtti.

TURİZMİ KURTARACAK ADIMLAR ATILACAK


Aydın’ın turizmde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Vali Aksoy, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy ile video konferans ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda turizmi tüm yönleriyle konuştuk. Bakan Ersoy’un talimatları ile gerekli adımları atacağız. En azından geriye kalan dönemde turizmi kısmen de olsa kurtarma imkanımız olacak” diye konuştu.

YERLİ TURİST HAREKETLİLİK GETİRDİ


Pandemi nedeniyle ildeki otellerin bir kısmının açılmadığını dile getiren Aksoy, şunları söyledi: “Otellerin bir kısmı açılmadı. Açanlarda tam doluluk yok. Yerli turizmde geçen ay bir hareketlilik oldu ama yabancı turistte bir hareketlilik yok. İngiltere, ülkemizde tatil için kapılarını açmıştı, oradan ilimize turist geliyor. Almanya’nın seyahat izni vermesiyle ilimize Alman turistlerin gelmesini bekliyoruz.”

YÜZDE 70’İ YAKALAMAYI UMUT EDİYORUZ


Ağustos ayından itibaren yabancı turist sayısında artış beklediklerini ifade eden Vali Aksoy, “İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi geçen hafta ziyaretime geldiğinde, ‘Ağustos-Eylül ayları arasında bir önceki yılın yüzde 70’ini yakalayacağız. Serbest bıraktık geliyor İngiliz turistler’ diye bir şey söylemişti. Geçen yılın yüzde 70’ini bu yıl yakalayabilirsek turizm sektörü açısından bu güzel bir durum. Bu oldukça önemli ve güzel bir gelişme olur. Almanların da gelmesi bizi turizm açısından iyi yere getirir. Otellerin açış ve işletme maliyetlerinde belirli bir sirkülasyon olur diye düşünüyorum” diye konuştu.