Koçarlı Belediyesi’nin ilçenin girişindeki boş alana çöp dökmesine bir tepki de, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’dan geldi. Yazılı açıklama yapan Çankır, koronavirüs salgını döneminde halk sağlığını ve hijyen koşullarını azami seviyede korumanın, artık her yurttaşın görevi haline geldiğini söyledi.

"BELEDİYECİLİK HİZMETİ DEĞİL"

Bazı kurumların halk sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığını iddia eden Çankır, şunları kaydetti: "AKP'li Koçarlı Belediyesi, vizyonsuzluğunu ummadığımız bir boyuta çıkartarak, topladıkları çöplerini ilçenin girişindeki garajın yanına dökmeye başlamıştır. Bir ilçenin girişine toplanan çöpleri dökmek akla ziyan bir durumdur. Ne gönül, ne de akıl bu yapılanı bir belediyecilik hizmeti olarak göremez. Bir belediye başkanı halkına ve ilçesine bu şekilde hizmet edemez."
Koçarlı’nın çöplerle anılmaması gerektiğini ifade eden Çankır, sıcak yaz aylarında çöp kokusu ile halka eziyet yapıldığını, bu eziyeti de halkın hak etmediğini söyledi.

“MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNİ TAKİP EDİN”

“Gönülsüz belediyecilik anlayışı ilçenin girişlerine çöp döküyor, aynı anlayışın vekili gidip sahilleri gözetliyor, bir diğeri ise Ankara'daki yerini sağlamlaştırmak için Aydın'ı umursamıyor. Halkın derdiyle dertlenmediğiniz için olmuyor, yapamıyorsunuz, başarılı olamıyorsunuz. Halka hizmet noktasında çok ama çok eksiksiniz. Büyüklerinizin yolundan gidiyorsunuz ama o yol doğru bir yol değil” diyen Çankır, eleştirdiği Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve AK Parti Aydın milletvekillerine tavsiyede de bulundu. Çankır, “Sizlere tavsiyem Millet İttifakı belediyelerini takip etmeniz ve onların aydınlık yolundan gitmeniz. Eğer tavsiyemi dinlerseniz seçimlerden sonra en azından şimdikinden daha kötü anılmazsınız” dedi. Koçarlı’da çöp konusunun takipçisi olacağının altını çizen Çankır, belediyeye ise ilkel çöp depolama işine derhal son vermesi için çağrıda bulunarak, açıklamasını tamamladı.