Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy ile Belediye Başkanvekili Tibet Özer’in de katıldığı denetimlerde plajlar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokantalar, kafeler, restorantlar, kahvehaneler, kıraathaneler, çay bahçeleri, berberler, kuaförler toplu taşıma araçları, taksiler, piknik alanları, lunaparklar dahil tüm umuma açık yerler denetlendi.

EN KAPSAMLI DENETLEME

Bugüne kadarki en kapsamlı denetimlerde ekipler tarafından bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verildi. Kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının uygulanması konularında denetimler gerçekleştirildi. Hijyen, maske ve mesafe kurallarına gönüllü riayet teşvik edildi. Normalleşme sürecinin başladığı tarihten bu yana ilk defa Kuşadası plajlarında vatandaşlar maske taktı. Plajları gezen polis ve zabıta ekipleri vatandaşları denizden çıktıktan sonra maskelerini takmaları konusunda uyardı. Belediye görevlileri plajlarda megafonla anons yaparak vatandaşları pandemi kurallarına uymaya davet etti. Plaja gelenlerin ateşi ölçülerek maske dağıtıldı. Günlük turla çıkan tekneleri denizde sahil güvenlik ekipleri, kapasiteleri, maske, sosyal mesafe kuralları açısından incelendi.

"İLÇEMİZDE NORMALİN ÜZERİNDE UYMA GAYRETİ VAR"

Kaymakam Sadettin Yücel, bakanlığın ülke genelinde eş zamanlı yaptığı uygulamanın tamamen gönüllü, farkındalık yaratma amacı taşıdığını söyleyerek, “Bakanlığımızın yaptığı bu uygulama tamamen gönüllü, farkındalık yaratma, vatandaşların maske, hijyen ve mesafe kuralına uyması için bir çalışma. Bunun insani ve milli bir görev olduğunun bilinmesi gerekir. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Hayat dinamik vatandaş maskeyi takıyor, sonra çıkarabiliyor, kolunda takıyor uyarıyorsunuz. Kesintisiz bir denetim telkin tavsiye çalışmaları devam ediyor. Genel olarak ilçemizde normalin üzerinde bir gayret var. Uymayanları da usulüne uygun uyarıyoruz. Israrla uymayanlar hakkında da gerekli işlemi yapıyoruz, bu da çok doğal bir şey” ifadelerini kullandı.