Aydın’da bal sağımına başlandı

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde bal üreticileri, hayıt balının sağımına başladı.

Mehmet Kavas
Mehmet Kavas Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Kentin arıcılıkta önemli merkezlerinden biri olan Karpuzlu’da üreticiler, ürettikleri hayıt balıyla Aydın ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Sağım işlemi ile dolu peteklerden alınan ballar, sofralara sunulmak üzere tenekelere dolduruluyor.

“PAZAR SIKINTISI YAŞAMIYORUZ”


Karpuzlu’nun bitki çeşitliliği yönünden çok zengin olduğunu, bu durumun da arıcılık yapmayı kolaylaştırdığını kaydeden bal üreticisi Sabahattin Durmaz, “Tamamen doğal, temiz su kaynağının bol olduğu bir bölgede arıcılık yapıyoruz. Ballarımız organik ve kaliteli. Kaliteli olan balın pazarlanmasında bir sıkıntı yaşamıyoruz. Balımızı 27 kiloluk tenekelerin içerisine koyup satıyoruz. Bu teneke balı 700 liradan satışa sunuyoruz. Süzme balı 40, petek balını ise kilosu 50 liradan satıyoruz” dedi. Hayıt balının tanıdık ve güvenilir kişilerden alınması yönünde tavsiyede bulunan üretici Durmaz, doğal balın insan vücuduna birçok faydası olduğunu belirterek vatandaşları bal tüketmeye davet etti.

#

06 Ağu 2020 - 10:00 Aydin- Gündem

Muhabir Mehmet Kavas


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Aydin Markaları

Aydın Ses Gazetesi, Aydin ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (256) 213 16 50
Reklam bilgi


Anket Sitemizi nasıl buldunuz?