Kentin arıcılıkta önemli merkezlerinden biri olan Karpuzlu’da üreticiler, ürettikleri hayıt balıyla Aydın ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Sağım işlemi ile dolu peteklerden alınan ballar, sofralara sunulmak üzere tenekelere dolduruluyor.

“PAZAR SIKINTISI YAŞAMIYORUZ”


Karpuzlu’nun bitki çeşitliliği yönünden çok zengin olduğunu, bu durumun da arıcılık yapmayı kolaylaştırdığını kaydeden bal üreticisi Sabahattin Durmaz, “Tamamen doğal, temiz su kaynağının bol olduğu bir bölgede arıcılık yapıyoruz. Ballarımız organik ve kaliteli. Kaliteli olan balın pazarlanmasında bir sıkıntı yaşamıyoruz. Balımızı 27 kiloluk tenekelerin içerisine koyup satıyoruz. Bu teneke balı 700 liradan satışa sunuyoruz. Süzme balı 40, petek balını ise kilosu 50 liradan satıyoruz” dedi. Hayıt balının tanıdık ve güvenilir kişilerden alınması yönünde tavsiyede bulunan üretici Durmaz, doğal balın insan vücuduna birçok faydası olduğunu belirterek vatandaşları bal tüketmeye davet etti.