Çine’nin Akçova Mahallesindeki Gökbel Dağı’ndan başlayıp Muğla’nın Yatağan ilçesine uzanan yangında 20 hektarlık ormanlık alan, Efeler’in İmamköy ve çevre mahallelerinde çıkan yangında ise 140 hektar makilik ve zirai alan kül olmuştu. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, çıkan yangınlarla ilgili açıklamada bulundu. İmamköy’de çıkan yangının kontrol altında olduğunu söyleyen Vali Aksoy, “İmamköy ve çevresindeki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Süreci, kaymakam ve idarecilerimizle birlikte yönettik. Yanan alan orman değil tarım arazisi. Orman vasfı olmamasına rağmen Orman Teşkilatımız her türlü desteği vererek çalışmanın içerisinde yer aldı” dedi.

“ÇIKIŞ YERİ MESİRE ALANI DEĞİL”


Yangının çıkış noktasıyla ilgili somut bir gelişme olmadığını dile getiren Vali Aksoy, şunları kaydetti: “Mangal yakıldığı için yangının çıktığı ifade edilmişti. Jandarmanın ilk tespitine göre yangının çıkış alanı mesire alanının bulunduğu nokta değil. Kamera görüntüsü tespit edilmiş. Sonuç olarak bir cam kırığı, sigara izmariti veya bir kasıt vardır belki ama bunları söyleyebilmek için biraz erken. Jandarma ekiplerimiz gerekli çalışmayı yapıyor.”

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA


Çine Gökbel Dağı'nda başlayan ve Muğla’nın Yatağan ilçesine uzanan orman yangınıyla ilgili de 2 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Vali Aksoy, “Sulama amaçlı borular döşeniyormuş. O döşenirken plastikleri ısıtarak yapıştırmak istemişler. Yangının bu şekilde çıkmış olabileceğiyle ilgili bir şüphe var. Bununla ilgili iki kişi gözaltında, adliyeye sevk edilecekler” diye konuştu.