Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda 21 gündem maddesini görüşmek üzere toplanan meclis yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıya AK Parti Meclis Üyeleri Ali Rıza Efe, Mustafa Aydın, CHP Meclis Üyesi Ali Akgül mazeretli olarak katılmadı.

ÖDÜLLER BELİRLENDİ

Müdürlüklerden gelen konular içinde yer alan ve Eylül ayı içerisinde yapılması düşünülen Altın Güvercin Beste Yarışmasında verilecek ödüller belirlendi. Birincilik ödülü 50 bin, ikincilik ödülü 30 bin lira olurken üçüncüye verilecek ödülün 20 bin lira olması oy birliği ile kabul edildi. Destek hizmetler Müdürlüğü gelir giderler kalemlerine 450 bin lira ek ödenek verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, kardeş şehirlerden Almanya’nın Marl ve ABD’nin Monterey kentleriyle kardeş şehir ilişkilerinin resmiyete taşınması için Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün meclis gündemine getirdiği konu oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karar kapsamında Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nın uzun yıllardır kardeş şehirleri olarak bilinen Marl ile Monterey’in belediye başkanlarıyla resmi kardeş şehir protokolü imzalayacak, ortak projeler gerçekleştirilecek. Protokolü Dış İşleri Bakanlığı’nın da onaylaması halinde Kuşadası’nın resmi kardeş şehir sayısı 3’e yükselmiş olacak.

“SAYI ARTACAK”

Protokolün Kuşadası’nın Marl ve Monterey ile yürüttüğü kardeş şehir ilişkisini resmi hale getireceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ömer Günel, “Göreve geldiğimizde 10’un üzerinde kardeş şehrimiz olduğunu sanıyorduk. Fakat resmi kardeş şehir sayımızın 1 olduğunu öğrendik. Şu an tek resmi kardeş şehrimiz Ukrayna’nın Cherkasy kenti. Biz bu sayıyı yükseltmek için Almanya’nın Marl ve ABD’nin Monterey kentlerinin belediye başkanlarıyla resmi kardeş şehir protokolü imzalayacağız” dedi.
Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesinin ardından sona eren meclisin 1 Eylül Salı günü toplanması oy birliği ile kabul edildi.