Aydın’ın efe kültürünü yansıtan önemli simgelerden biri olan zeybek oyunu, kentte dünyaevine girecek olan genç çiftlerin gözdesi oldu. Düğün törenlerindeki ilk dansı zeybek oyunu ile yapmak isteyen çok sayıda çift, eğitim alıyor. Yedi Eylül Efeler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Akın Kuşaksız tarafından verilen derslerde çiftler, öğrendikleri zeybek oyununu düğün törenlerinde sergileyerek unutulmaz bir an yaşıyor. Geleneklerini yaşatmak amacıyla zeybek eğitimi alan genç çiftler, düğün törenlerinde ortaya koydukları koreografilerle de izleyenlerin beğenisini kazanıyor.

“ZEYBEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Düğünde ilk dansları için kursta zeybek eğitimi alan Gökhan Efendioğlu ve Safiye Güler, bu dansla özel günlerinde farklı bir anı oluşturmak istediklerini söyledi. Zeybek oyununu çok sevdiklerini belirten Güler çifti, “Düğünümüzde, zeybek oynayarak güzel bir anı oluşturalım istedik. Bu anlamda kursa giderek eğitim alıyoruz. Zeybek oynamamızın, düğünümüze güzel bir ahenk katacağına inanıyorum. Düğünümüzde zeybek oynayarak kültürümüze sahip çıktığımız için de mutlu ve gururluyum” dedi. Zeybek oyunun Aydın için önemli bir kültür olduğunu ifade eden Emre Furkan Ünlü ve Hesna Sümeyye Çöllü ise düğünlerinde ilk dansı zeybek oyunuyla yapacakları için mutlu olduklarını ifade etti. Herkesi zeybek oyunu öğrenmeye davet eden Çöllü çifti, “Geleneklerimize sahip çıkmak için zeybek oyunu öğrenmeye karar verdik. Düğünümüzde ilk dansımızı zeybek oyunuyla yapacağız. Bizim için gelen davetliler için güzel bir anı olacağını düşünüyorum. Güzel geleneklerimizden biri olan zeybek oyununu yeniden canlandırmış olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

“İLK DANSIN YERİNİ ZEYBEKLER ALDI”

Son dönemde dünyaevine girecek olan genç çiftlerin zeybek oyununa yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yedi Eylül Efeler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Akın Kuşaksız, “Düğün törenlerinde ilk dansı zeybek oyunuyla yapmak isteyen genç çiftlere eğitim veriyoruz. Şu anda yoğun bir talep var. Duygusal şarkılarla yapılan dansların yerini artık zeybek oyunu almaya başladı. Çiftlerimiz, haftada 3 saatlik eğitimle yaklaşık bir ayda zeybek oyununu öğreniyorlar. Çiftlerimiz talep etmeleri halinde ekibimiz efe kıyafeti giyerek düğünlerinde kendilerine eşlik ediyor” şeklinde konuştu. Zeybek oyununun mertlik, yiğitlik ve gururun simgesi olduğunu kaydeden Kuşaksız, “Sonsuz kahramanlık öykülerini içerir ve oldukça gösterişli ve etkileyicidir. Zeybek oyununu öğrenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Zeybek oyunu oynayarak geleneklerimize sahip çıkarak kültürümüzü yaşatalım” dedi.