Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Ağustos 2020 dönemi Olağan Toplantısının 1. Birleşimi 5393 sayılı kanunun 20. maddesi gereğince gerçekleştirildi. Nazilli Belediye Başkan Vekili Mehmet Bingül başkanlığında yapılan meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşüldü. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın 4 günlük tatil nedeniyle katılmadığı meclis toplantısına mazeretli olarak Millet İttifakı grubundan Soner Yelkovan, Mustafa Tınaz, Adnan Dönmez ve Ulvi Yıldırımkaraman katılmazken, Cumhur İttifakı’ndan da Hasan Eren, Mehmet Demirel, Semih Sezer, Ahmet Uluhan, Esin Ülkü Beyazıt, İrem Gürsoy ve Serpil Ateş Akkaya katılmadı.

CUMHUR İTTİFAKI KKTC’YE GİDİŞE OLUMSUZ YAKLAŞTI

5 madde için toplanan Nazilli Belediyesi’nin Ağustos ayı meclisinde ilk gündem maddesinde avukatlık yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmaması için ruhsat verilmemesi görüşüldü. Arzuhalcilerin ruhsatlarının incelenmesi ve Zabıta Müdürlüğü’nden görüş alınması kararı oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde 13-20 Ağustos 2020 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa’da 7. Uluslararası Halk Oyunları ve Barış Festivali’ne davet edilen Nazilli Belediyesi Halk Oyunları ekibine yurt dışı görevlendirmesi Cumhur İttifakı’nın Covid-19 pandemi salgını tedbirleri gözetilerek sağlıklı olmayacağı gerekçesiyle red oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Serdarlı Belediyesi’nin 20 Eylül 2019 tarihinde almış olduğu Belediye Meclis Kararı ile kardeş şehir olan Nazilli Belediyesi’ni 13-20 Ağustos 2020 tarihleri için gönderdiği daveti ve kardeş şehir protokolünün imza töreni de Cumhur İttifakı’nın Covid-19 pandemi salgını tedbirleri gözetilerek sağlıklı olmayacağı gerekçesiyle red oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

KREDİLERİ ÖĞRENME TALEBİNE YAZILI CEVAP VERİLECEK

Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan İller Bankası’ndan yatırım ve harcamalar için faiz dahil 60 ay vadeli 5 milyon 828 bin 763 TL tutarında teminat mektubu alınması ve teminat mektubuna dair her türlü işlem yapması için Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yetki verilmesi de Cumhur İttifakı’nın red oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. AK Partili Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın teminat mektubu talebini Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilmesi önerisi kabul edilmezken, Sayar’ın şu ana kadar Nazilli Belediyesi’nin bankalardan ne kadar kredi kullandığı, aylık ödemelerin ne kadar olduğu, kaç aylık ödemenin kaldığı ve yekûnu hakkındaki bilgi talebine ise CHP’li Meclis Üyesi ve Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ‘yazılı olarak bildirim yapalım’ cevabı verdi. Gündemin beşinci ve son maddesinde ise Edirne Kırcasalih Belediye Başkanlığı’nın talep ettiği Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait 1986 model lastikli yükleyici kepçe iş makinasının bedelsiz devri de Cumhur İttifakı’nın red oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.