Kuşadası ve Didim bayramda tatilci akınına uğradı. Yerli ve yabancı 1 milyona yakın turistin ziyaret ettiği iki ilçede koronavirüs tedbirleri nedeniyle durgun geçen turizm sezonu bayramda hareketlendi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Tacettin Özden, 4 gün süren Kurban Bayramı tatilinde tesislerde, doluluk oranının yüzde 70'lere ulaştığını söyledi.

OTELLERDE MAKSİMUM DOLULUK


Bayram tatili ile birlikte konaklama yerleri ve sahillerde yoğunluk oluştuğunu dile getiren Tacettin Özden, “Sosyal mesafe dolasıyla bu yıl otellerin yüzde 100 dolu olması mümkün değil. Kurban Bayramı’nda oteller, kurallar çerçevesinde alabilecekleri maksimum rezervasyonu aldı. 4 günlük bayram tatili ile başlayan hareketliliğin Ağustos ayında sürmesini bekliyoruz. Özellikle Rusya’nın turist gönderme kararı sonrasında Rus turistlerden rezervasyonlar gelmeye başladı. İngiltere’den de ciddi rezervasyonlar alıyoruz. Şuan Hollanda, Almanya ve Belçika uçuşlarını açmadığından oralardan turist gelmiyor. Onlar da Türkiye’ye uçuşlara başlarsa turizm sezonu Kasım ayına kadar sürecektir” diye konuştu.

KİLOMETRELERCE KUYRUK


Bayram tatilinde Aydın’ı tercih eden yerli turistler nedeniyle tatil yörelerinde yoğun trafik oluştu. En çok trafik turizmin göz bebeği Kuşadası’nda meydana gelirken, ilçeye 31 Temmuz- 02 Ağustos tarihleri arasında Selçuk ve Söke yönünden toplam 120 bin araç giriş yaptı. Didim’e ise bayram süresince giriş yapan araç sayısı 100 bin oldu. Kuşadası ve Didim sahillerinde yoğunluk nedeniyle adım atacak yer kalmadı. Bayramda yaşanan turizm hareketliliği en çok esnaf ve otel işletmecilerini sevindirdi.