Aydın Büyükşehir Belediyesi (ABB) evlerinde çıkan yangın sonucu sürülerini ve yemlerini kaybeden çiftçilere yardım eli uzattı. Geçtiğimiz günlerde Buharkent ve Kuyucak’ta ev ve ahırları yanan ailelerin yarasına merhemi Aydın Büyükşehir Belediyesi sürdü. Kuyucak’ın Aksaz Mahallesi’nde ikamet eden Kavak ailesinin evi ve ahırı henüz nedeni belirlenmeyen bir nedenden dolayı yandı. 30 küçükbaş hayvanı yangında telef olan aileye yardımı Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla ABB ekipleri yaptı. Az sayıda küçükbaş hayvanı kalan aileye sakız koçu ve yem desteği sağlandı.

BÜYÜKŞEHİR YALNIZ BIRAKMADI


Yaşanan talihsiz olaydan sonra Büyükşehir Belediyesi’ni yanlarında gördükleri için mutlu olduklarını belirten Ercan Kavak, “Samanlarımızı indirdikten bir saat sonra maalesef böyle bir olay yaşadık. 30 hayvanım telef oldu. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz ve köylülerimiz yardımda bulundu. Büyükşehirimiz saman, yonca, yem ve koç yardımında bulundu. Özlem Başkanımızdan Allah razı olsun, çok teşekkür ederim” dedi.

SAMAN VE YEM DESTEĞİ İLE KAYIPLARI AZALTILDI


Kuyucak’taki olaya benzer başka bir hadise de Buharkent’in Ericek Mahallesi’nde yaşandı. Can ailesinin hayvan damında çıkan yangın sonucu saman ve yemleri kül oldu. Yaşanan olay sonrasında ailenin düştüğü zor duruma karşı sessiz kalmayan Büyükşehir Belediyesi, aileye saman ve yem desteğinde bulundu.