Ayasofya Camisi’nin ibadete açılışına katıldığı için 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gecikmeli olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Aldemir, düzenlenen yemekte basın mensuplarının anlamlı gününü kutladı. ADÜ Sosyal Tesisleri’ndeki yemeğe Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ile birlikte gazete sahipleri ve basın çalışanları katıldı. Cemiyet başkanları, gazetecileri unutmadığı için Rektör Aldemir’e teşekkür etti.

KAPIMIZ BASINA AÇIK


Gazetecilerin mesai kavramı gözetmeksizin özverili bir şekilde görev yaptığını belirten Rektör Aldemir, “Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı özverili şekilde görevini ifa eden basın mensuplarının bayramını kutluyorum. Basın milletin müşterek sesidir. Millete aydınlatma bakımından basın başlı başına bir kuvvettir. Meşakkatli yolda gösterdiğiniz çabadan dolayı tebrik ediyorum” dedi. Aydın olduğu için Adnan Menderes Üniversitesi’nin kurulduğunu belirten Rektör Aldemir, “ADÜ var olduğu için biz buradayız. Bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz için karşılığını vermek zorundayız. Basının desteğine ihtiyacımız var. Zorluklar çektiğinizi biliyoruz, sorunlarınızı tanımlama gayretindeyiz. Lütfen bizimle iletişiminizi kesmeyin. İletişim Fakültemiz, basına lokomotif olma bakımından önemlidir. Kapımız sizlere 24 saat açık. Bizim gözümüz, kulağımız olun. Kurduğumuz sivil senatoda basından temsilciler de olsun. Bizlerin göremediğini bize bildirin. Üniversitemizde toplu iğne ile yol kazarak gidiyoruz, kepçe ile kaybetmek istemiyoruz. Yanlış taraflı, yanlı elinize bilgiler geçtiğinde bizimle paylaşın. Yanlış veya bize göre bilgileri değil aslını bire bir sizlere aktaracağız” diye konuştu.

İLKLERİN ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ


ADÜ’nün Türkiye’de ilklere imza atan bir üniversite olduğunu dile getiren Rektör Aldemir, şunları söyledi: “Türkiye’de ilk kez İnsansız Araçlar Meslek Yüksek Okulu açıyoruz. Deniz, hava ve kara araçlarını kapsayan önemli bir bölüm. Dünya’da ikinci, Türkiye’de ilk olan Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü’nü kurduk. Geçtiğimiz Perşembe günü çok önemli bir girişimde bulundum. Beştepe Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımızın himayesinde Adnan Menderes konulu konferans için 17 Eylül’de Külliye’de yapılacak program için dosya verdik. Dosyamız ilk iki aşamayı geçti şu anda Cumhurbaşkanımızın önünde ve eğer buradan da geçerse Adnan Menderes dendiğinde bir tek Aydın bunu konuşacak, ADÜ bunu konuşacak. Adnan Menderes ile ilgili hiçbir yerde yayınlanmamış belgeler, ses kayıtlarını ilk kez orada sunacağız. ADÜ Spor Kulübünü kurduk. Artık profesyonel ligde bir futbol takımımız olacak. ADÜ’yü Türkiye’de ilklere yönlendireceğiz.”

İSTİFALARIN NEDENİ BELLİ


Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ADÜ’nün başarısız olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Birileri ADÜ’yü 90. sırada göstermiş. Özel şirketlerin değil kamunun yaptığı sıralamalara itibar ediniz. Daha geçtiğimiz hafta Dünya’nın en prestijli ödüllerinden birini aldık. Bu ödülü 2 üniversiteye verdiler ve bunlardan birisi de ADÜ’dür. Ben gurur duyuyorum böyle bir üniversitenin rektörü olduğum için. Üniversitemizde öğretim üyeleri istifa ediyor, üniversitede kan kaybı yaşandığı söyleniyor. İstifa edenlerin niye istifa ettikleri belli. Üniversitemizde kan kaybı diye bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Rektör Aldemir, ADÜ’nün sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim sağlayan ADÜ Basın Kartı’nı gazetecilere verdi.