Aydın’da Kurban Bayramı öncesinde İl Pandemi Kurulu toplandı. Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, Kurban Bayramı’nda vatandaşları kurallara uymaya davet etti. Aydın’da yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Vali Aksoy, “İl Pandemi Kurulumuzu topladık. Toplumun farklı kesimlerinden İl Pandemi Kurulumuza arkadaşlarımızı davet ederek Aydın ilinde yürütülen çalışmalarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Özellikle turizm sektöründe yapılan çalışmaların turizmin gelişmesi noktasında bizlere gelen turistlerin burada güvenli bir şekilde tatillerini yaparak ülkelerine dönmeleri konusunda istişarelerde bulunduk. Özellikle turistlerin ülkelerine dönmeden önce PCR testlerinin yapılmasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen çalışmaları biz de Aydın ili olarak burada hayata geçirmek için arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalarımızı gözden geçirdik. Temel amacımız turizmin daha fazla gelişmesini sağlayabilecek, her türlü tedbiri burada alarak bu alanda yürütülen çalışmaları daha iyi bir boyuta taşıyabilmek” diye konuştu.

“REHAVETE KAPILMAMALIYIZ”

Kurban Bayramı’nda kurallara mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizen Vali Aksoy, “Özellikle Kurban Bayramı’na gireceğiz. Özellikle benim Aydınlı vatandaşlarımdan isteğim şudur. Bu bayramlaşma noktasında pandemi kurallarına mutlaka riayet edilmesi. Yasak noktalara gidilmemesi. Özellikle toplu bir bayramlaşma programı yapılmaması büyük önem taşıyor. Kurban kesimi sırasında öngörülen kurban şartlarının oluşturduğu gerekliliği ortaya koymak ve buna uymak büyük önem taşıyor. Kurban Bayramı’nda yaşlılarımız risk taşıyan grupta. Onlarla bayramlaşırken kurallara büyük bir titizlikle uymamız büyük önem taşıyor. Kronik hastalarımız risk taşıyan gruplarımız. Bunlarla ile yine bayramlaşmalar, büyük önem taşıyor. Ben toplumuzun bütün kesiminden pandemi sürecinde gösterdikleri hassasiyetler için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ama Kurban Bayramı’nda da bu hassasiyetlerini, en üst noktaya taşımalarını özellikle talep ediyorum. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Rehavete kapılmamalıyız. Özellikle maske takma, sosyal mesafe ve hijyen koşullarını büyük bir titizlikle hayata geçirmeliyiz. Ben bu anlamda bugüne kadar duyarlılık gösteren Aydın halkına teşekkür ediyorum. Aydın halkının Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum” diye konuştu.

“AYDIN, TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA”

Aydın’daki vaka sayısıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, “İçişleri Bakanımızla video konferans yapacağız. Farklı bir talimatları olursa onlarla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı alarak bunu da Aydın halkıyla paylaşacağız. Aydın ili nüfusuna baktığımızda vaka itibariyle Türkiye ortalamasının oldukça altında. Ama bu bizim rehavete kapılmamıza neden olmamalı. Rehavet bizde göstermemeli. Onun için bizde pek bir sorun yok deyip böyle farklı bir davranış içerisine girmemeliyiz. Herkesin duyarlı olmasını ve ön görülen kurallarına uymalarını özellikle istiyorum” dedi.