Aydın’da geçtiğimiz hafta yapılan kongrenin ardından İYİ Parti Aydın İl Yönetimi Parti Sözcüsü olarak seçilen Durmuş Kural’ın, geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Siz gelemiyorsanız, Biz size geliyoruz’ üyelik kazandırma projesi Denizli İl Başkanlığı’nın ‘Biz size geliyoruz’ projesi ile anlam kazandı. Siyasi arenada farklı bir atılım olarak görülen ve binlerce üyeye ulaşılmasına olanak sağlayan projenin ülke geneline yayılacağı ön görülürken, bazı siyaset bilimcileri ise projenin örgütlenme şekline bir yenilik kattığını dile getirdi.

DEMİRCİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

12 Temmuz’da Aydın’da gerçekleştirilen kongrenin ardından yapılan görevlendirme ile Parti Sözcülüğüne seçilen Durmuş Kural, İl Başkanı Süleyman Demirci’ye teşekkür etti. Kural; “İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı Yönetim Kurulunda bana divanda Parti Sözcülüğü görevini veren İl Başkanımız Süleyman Demirci'ye çok teşekkür ederim. Nazilli'de elde etmiş olduğumuz başarıyı Aydın ve Türkiye genelinde de elde etmek için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışarak öncelikle Nazilli'yi mahcup etmeyeceğim. Nazilli İYİ oldu, Aydın İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ ÖRGÜTLENMEYE YENİLİK GETİRDİ”

İYİ Parti Nazilli eski ilçe Başkanı Durmuş Kural’ın İl Yönetiminde parti sözcülüğüne getirilmesi ile birçok tebrik mesajı alması dikkat çekti. Bir partilinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise; “Sayın Durmuş Kural ve ekibi, İYİ Partimizin yeni kurulmasına rağmen Nazilli siyasetine damgasını vurup ittifak ortaklarımızla ilkeli bir şekilde çalışarak Nazilli Belediyesini kazanıp belediyenin sosyal belediyecilikle yönetilmesi adına büyük pay sahibi oldu. Adı Durmuş diye rakipleri artık durur dedikleri anda da ülkemizde bugüne kadar görülmemiş bir hareketi daha başlatıp, siyasi rakiplerini yine yanılttı. Nazillilerin o güne kadar görmediği hatta ülkemizde bir örneği daha olmayan ‘Siz gelemiyorsanız, biz size geliyoruz’ yazılı pankartları belediyenin billboardlarına astırıp, hem İYİ Partimizin kökleşmesine, siyasi arenalarda yenilik yaratıp, hem de üye sayısını artırıp politikanın içinde var olduğunu kanıtladı. O gün Durmuş başkanımızın başlattığı bu siyasi yeniliği Denizli İYİ Parti Başkanlığı da başlattı. Adının Durmuş olduğunun bilinci içine hiç durmayan bu koca yürekli adam, Türkiye siyasetini de bir yenilikle tanıştırıp, örgütlenmenin şekline de bir yenilik eklemiş oldu. İYİ de oldu. Yeni görevini de en İYİ şekilde yapacağından şüphemiz yok. Yolun açık olsun başkanım” ifadelerini kullanması dikkat çekti.