Nazilli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı’na az bir zaman kala vatandaşlar, kurbanlık almak için pazarı doldurmaya başladı. Pazardan kotra kiralayan besiciler yerine göre 2 bin ile 3 bin 500 lira arasından kira bedelleri ödüyor. Bu günlerde NTB Hayvan Pazarı’nda kotra kiralayan besiciler dertli. Hayvan pazarına girmeden dışarıda kurbanlık satışı yapanların işlerini olumsuz etkilendiğini ifade ederek hayvan pazarında toplanan besiciler, bir açıklama yaparak Başkan Kürşat Engin Özcan’dan yardım talep etti.

"ZABITALAR BİR TUR ATIP GİDİYOR "


Besiciler adına konuşan İbrahim Şen, Başkan Özcan’a seslenerek, “Biz burada yerine göre 2-3 bin lira para ödüyoruz. Borsamız da bu konuyla ilgili çok uğraşıyor. Nazilli Belediyesi’nin bu konuyla ilgilenmemesi nedeniyle dışarıda rahat rahat kurbanlık satışı yapıyorlar. Zabıtalar geliyor, bir tur atıp gidiyor. Bizim hayvan pazarından veteriner kontrolünde sağlıklı bir ortam var. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

“MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”


“Dışarıda hayvan satışı yapanlar bizim işimize mani oluyor” diyerek açıklamalarına devam eden Besici Şen, “Biz burada 40 derece sıcaklıkta hem para veriyoruz, hem de mağdur oluyoruz. Kotranın durumuna ve yerine göre ödeme yapıyoruz. Bunda sıkıntı yok. Ama dışarıda vergisiz, faturasız satış yapıyorlar. Çoktandır bu sorunu yaşıyoruz. İlgili kişilere yaptırım uygulansa bu problem yaşanmaz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.