Aydın’ın ilçesi Koçarlı’da Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı unutmadı. Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Başkan Kaplan, Aydın’da görev yapan basın mensuplarıyla Adnan Menderes Kent Ormanı’ndaki tesislerde bir araya geldi. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’ın da katıldığı kahvaltılı toplantıda Başkan Kaplan, basın mensuplarıyla tek tek yakından ilgilendi.

“BENİM İÇİN BASIN MENSUPLARI EŞİTTİR”


24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırıldığını belirten Başkan Kaplan, “Ben öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu organizasyon 24 Temmuz’a yakışırdı. Benim il dışındaki programlarım nedeniyle bugüne sarktı. Davetimize icabet ettiğiniz için ve Adnan Menderes Kent Ormanı’ndaki bu organizasyonumuza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Biz şuna inanıyoruz, toplumun gelişmesine ışık tutan, hedef gösteren ve özellikle yanlışı, doğruyu, güzeli, çirkini millete tarafsızca aktaran değerli basın mensuplarımızdır. Büyüğü ile küçüğü ile, yereli ile geneliyle bu mesleği icra edenler benim için eşittir. Çünkü hepsinin bir tek amacı vardır, yaşadığı bölgeye katkı sunmak. O bölge halkının hayat standardını bir nebze yükseltebilmektir” dedi.

“BASIN HER ZAMAN ÖNEMLİ BİR GÜÇ”


Basında tarafsızlığın çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Kaplan, “Taraf olursanız halkı doğru bilgilendiremezsiniz. Her farklı düşünceden, her farklı gruptan insanın bu camia içerisinde doğru, ilkeli, dürüst ve millete ışık tutabilen mahiyette haber yapılması en temel arzumdur. Bu şekilde haber yapıldığında biz siyasetçiler yanlışlarımızı tespit ederiz ve görürüz. Bazen attığımız o yanlış adımlardan irkiliriz. Basın her zaman önemli bir güçtür ama doğru kullanıldığında. Buradaki tüm arkadaşlarımızın da öyle olduğunu düşünüyorum ve bundan hiçbir şüphem yok. Sansürsüz, özgür, ilkeli, adaletli, dürüst ve topluma yön verebilecek bir basın ümidiyle tekrar gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

“İNTERNET YASASINI HER ZAMAN DİLE GETİRDİK”


Başkan Kaplan’a teşekkür eden Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ise son günlerde gündemde olan internet yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ulucan, “Basının her platformunda görev alan internet yasasıyla ilgili konuyu hep dile getirdiler. Bir basın meslek yasası çıkmalı. Buna bağlı olarak internet yasası çıkmalı. Anlatmaya çalıştık ancak şu ana kadar bir adım atılmadı. Meslek örgütlerinin sesinin Ankara tarafından duyulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”


Koçarlı’da yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Kaplan, “Koçarlı halkı, ilçemizin sorunlarının çözülmesi için bize inandı, güvendi ve oy verdi. Bizim de mücadelemiz, seçildiğimiz günden beri bu platformda devam ediyor. Koçarlı’nın sorunlarını her yerde dile getiriyorum. Bu bağlamda Koçarlı adına talep etmem ne gerekiyorsa imardan altyapıdan üstyapıdan ihtiyaçlar ne ise onu arz ettim. Geçen hafta Aydın’ımıza gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız, kanalizasyon başta olmak üzere Koçarlı’ya önemli müjdeler verdi. Kanalizasyon sorununu çözdüğümüzde Koçarlı’nın en büyük ana sorunu çözülecek. Seçimde milletimize taahhüt ettiğimiz Koçarlı halkının Koçarlı Belediye Başkanı’ndan şahsım Nedim Kaplan’dan beklentilerinin hayat bulmaya doğru gittiği bir yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Geldiğimiz nokta, bu meselenin Sayın bakana da arz ettim. 2023 ve 2024’te böyle bir çalışmanın doğru olmayacağını, bu dönemde kaçırıldığında Koçarlı halkının bir dahaki seçim dönemi ve 10 yıl daha beklemesi gerektiğini, o toplantı içerisinde bire bir arz ettim. Yani Aydın’da bir meseleyi çözmediğinizde onu çözmek için seçime yakın bir dönem geldiğinde hiçbir seçilmiş bir belediye başkanı böyle bir yatırıma girmeyecektir. Bu şahsım için de geçerli. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız için de geçerli. Bu toplantıdan güzel kararlar çıktı. Koçarlı, bu toplantıda çok kazanımlı ve karlı olarak bu toplantıdan ayrıldığını düşünüyorum. Koçarlı demeyelim, Aydın bu işten karlı çıktı. Sonuçta hibe kapsamda yapılmış olması, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden daha az para çıkacağı anlamına gelir. Bütün meselemiz, merkezi hükümetten Aydın’a ne alabildiğimizdir” diyerek Koçarlı’nın hak ettiği noktaya gelmesi için her alanda hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi.