Kısa bir süre önce Aydın Valiliğine atanan Hüseyin Aksoy, Efeler Ziraat Odası Başkanlığı, Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın Ticaret Borsası (ATB) yönetimlerine iade-i ziyarette bulundu. İlk olarak Efeler Ziraat Odası’nı ziyaret eden Vali Aksoy’u Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Kendirlioğlu, Aydın tarımı ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini ileterek Vali Aksoy’a ziyaretleri için üreticiler adına teşekkür etti.

ÜLKEN, PROJELERİNİ ANLATTI


Vali Aksoy’un AYTO ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Meclis Başkanı Coşkun Cerit, Başkan Yardımcıları Ergün Evran, Mustafa Fatih Erkul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ Yakan, Yönetim Kurulu Üyeleri Belgin Çekmen Altay, Kanat Ay Karul, Mehmet Nuri Tuncal, Şenol Bakış, Veli Tuna ve Genel Sekreter İlknur Kabasakal hazır bulundu. Aydın ili ve Aydın Ticaret Odası üyeleri için taleplerin iletildiği toplantıda, AYTO Başkanı Ülken, görevde bulundukları süre içerisinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında Vali Aksoy’a bilgi verdikten sonra Vali Aksoy, Aydın Ticaret Odası hizmet binası birimlerini gezdi.

İHRACATI ARTTIRACAĞIZ


Vali Aksoy, AYSO’yu da ziyaret etti. Ziyarette Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş ve Sinan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Küçük, Nuri Önel, Okan Yıldız, Ufuk Dursun ve Hakkı Gözlüklü hazır bulundu. Vali Aksoy ile yapılan görüşmede Başkan Şahin, “AYSO olarak hedeflerimiz, sanayicilerin, AR-GE destekli daha fazla üretim yapmasını, yeni pazarlara açılım ve ihracat yapma kabiliyetinin artması ile daha fazla ihracat yapılmasını ve Aydın’da yatırım yapmalarını sağlayacak imkânları sunmak” dedi. AYSO Başkanı Şahin, Aydın’ı daha ileriye taşımak için her türlü çalışmaya açık olduklarını belirtti. Görüşmede Aydın ilinde geleceğe ilişkin yapılacak projeler hakkında Vali Aksoy ile istişarelerde bulunuldu.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ


Vali Aksoy, Aydın Ticaret Borsasına iadeyi ziyarette bulundu. Vali Aksoy’u Meclis Başkanı Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkan Yardımcıları Ahmet Şenel ve Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdulkadir Yıldız, Kazım Günaydın, Meclis Üyeleri Cihan Can, Erkan Arslan, Mehmet Ali Avcu, Adem Türkmen ve Genel Sekreter Neslihan Duymaz karşıladı. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur Aydın’ın kalkınması için her türlü iş birliği ve göreve hazır olduklarını iletti. Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan Güney Ege Kalkınma Ajansı güdümlü proje kapsamında desteklenen Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu çalışmaları proje süreci hakkında Vali Hüseyin Aksoy bilgilendirildi. Vali Hüseyin Aksoy, Aydın’da görev yapacağı süreçte, Aydın Ticaret Borsası ile koordine ve uyum içerisinde çalışacağını belirtti. Ziyaret sonrasında Aydın Ticaret Borsası tarafından Vali Hüseyin Aksoy’a plaket ve Aydın inciri takdim edildi.
İMZA : KAZIM YÖRÜKCE