Söke ilçesi Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesinde düzenlenen veda toplantısına Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Levent Tuncer, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Ali Esmer ile Söke’de görev yapan basın mensupları katıldı. Cemiyet başkanları ortak açıklamalarında, Kurtbeyoğlu’nun görev yaptığı 5 yıl sürecinde basın mensuplarının yanında yer alması ve vatandaşların haber alması için her türlü kolaylığı göstermesinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

"ADALETİ SAĞLAMAYI ŞİAR EDİNDİM"


Son veda toplantısını basın mensupları ile birlikte yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kurtbeyoğlu ise, “Söke ilçesi için yapılan her türlü çabalar, ilçemizi daha da ilerilere götürmek için yapılmıştır. Görev yaptığım süre içerisinde adaleti sağlamayı şiar edindim. Adaleti sağlamak çok da mümkün olmayabilir ama mümkün olan en üst seviyede adaleti temin etmek adına hareket ettik. Söke çok büyük ve çok potansiyeli olan bir ilçe. Tarımdan sanayiye, turizmden kültüre ciddi bir potansiyel var. Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirebilmek. Özellikle eğitimde yaptığımız projelerle gençlerimiz bizden sonra 8-10 yıl sonrasında bir yerlere gelecek olan çocuklarımızın doğru bilgilerle daha donanımlı yetişebilmelerine imkan sağlamaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

"HERKES HADDİNİ, HUDUDUNU BİLECEK"


"Benim bir prensibim vardır. Herkes hakkını, hukukunu ve haddini, hududunu bilecek" diyen Kurtbeyoğlu, şunları kaydetti: "Ben hakkımı ve hukukumu bildim, haddimi ve hududumu da bildim. Benimle muhatap olan herkesin de bunları bilmeleri gerektiğini düşünmüşümdür. Sonuçta kaymakam, kaymakamlık yapacaktır. Sağlıktan eğitime, turizmden sanayiye ilçenin gidişatını her türlü düzenlemelerle görevlidir. Çocuklarımızı uyuşturucudan uzak tutmak için her türlü gayretleri gösterdik ve bunun için projeler geliştirip çocuklarımızın bilinçlenmelerini sağladık. Toplumlara bir eser bırakmak istiyorsanız bunu binalar yapmakla değil insan yetiştirerek eser bırakırsınız. İnsan yetiştirmek en zorudur. Eğitime yapılan yatırım ise sonucu hemen ölçülemeyecek en zor yatırımdır fakat geleceğinizi kurtarırsınız, gelecek nesilleri kurtarırsınız. Emniyet ve jandarma personelimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Görevlerini canla başla yerine getirmek, halkının can ve mal güvenliklerini sağlamak için canlarını hiçe saymaları da takdir edilmesi gerekir. Elleri öpülesi öğretmenlerimiz hepsini ayrı ayrı canı gönülden tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımız içinse ayrı bir parantez açılması gerekir. Sağlık dağıtmak için gecelerini gündüzlere katıyorlar."

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ


Kurtbeyoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "5 yıl boyunca görev yaptığım Söke ilçemizde yaptıklarım olduğu kadar yapamadıklarım da mutlaka olmuştur. Bunların takdirlerini tüm Sökeli hemşehrilerime ve siz çok değerli basın mensuplarına bırakıyorum. Hepinize bundan sonraki yaşantınızda sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum." Kaymakam Kurtbeyoğlu son olarak basın mensupları ile toplu hatıra fotoğrafı çekilerek veda etti.