31 Temmuz ile 3 Ağustos arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarlarında hareketlilik yaşanırken Didim’deki kurban pazarında ise hareketliliğin fazla olmadığı görüldü. Didim-Akbük yolu üzerinde Didim Belediyesince izin verilen alanda küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.
Bu yıl Kars’tan gelen kurbanlıklar kurban pazarında dikkat çekerken Sökeli hayvan üreticisi Emin Ene tarafından satılan büyükbaş hayvanlar 1 tona yakın kilolarıyla pazarın gözdesi durumunda.

AREFE GÜNÜ HAREKETLİLİK BEKLENİYOR


Sökeli üretici Emin Ene, bu yıl Kars’ın doğal yaylalarında yetişen boğa ve danaları Didim’e getirdikleri belirterek, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Hayvanlarımız satışta, her birini kendi kilosuna göre ayrı fiyattan veriyoruz. Fiyatlarımız 8 bin ila 20 bin TL arasında değişiyor. Arefe günü bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.
Küçükbaş kurbanlıklarda keçilerin fiyatlarının 1200 ila 1500 TL arasında, koç fiyatlarının ise 1300 ila 2000 TL arasında değiştiği görüldü. Geçen yıla oranla Didim’e bu yıl gelen kurban sayısı miktarında azalma olduğu da gözlerden kaçmadı.