EG Enerji San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Enis Günay’la İstanbul’da bir araya gelen Zeki İnal’ın yaptığı bu görüşmenin fotoğrafları yine Enis Günay tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Enis Günay’ın, “ Aydın/ Karacasu Belediye Başkanımız Sayın Zeki İnal ve dostları ile İstanbul’da projelerimizi görüstük!!!” notunu düştüğü bu paylaşım kamuoyunda merak uyandırdı.

"ÖZEL BİR GÖRÜŞME DEĞİL"


Konu hakkında Ses Gazetesinin kendisine ulaştığı Zeki İnal, “Kendisiyle bir kahvaltı yaptık. Özel bir görüşme değil bizim görüşmemiz. Bizim İstanbul’a gitmemizden 2 gün önce Aydın’a gelmişti. O zaman görüşemedik. Bu sebeple İstanbul’da görüştük. Daha önce ben demiştim. Kendisi de söyledi, turizm açısından termal otellerin ihtiyaç olduğunu söyledi. Bunu dile getirdi. Daha önce bahsettiği projenin devam edip etmediğini sordum. Devam dedi. Termal otel yapmak istiyor. Onun elektrik üretimi ile ilgili bir düşüncesi yok. Zaten sıcaklığın yeterli olmadığını kendisi de biliyor" ifadelerini kullandı.

KARACASU PLANLARI


Günay, ilçede yapmayı düşündükleri hakkında SES Gazetesine 10 Mayıs 2020 tarihinde verdiği röportajda, "6 yıldır Karacasu’dayız. Araştırma geliştirme çalışmaları yaptık. Dedeler, Hacıhıdırlar ve Çamköy’de AR-GE seraları oluşturduk. Farklı ve katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Karacasu’da 3 noktada ruhsatları olan firmamız bölge jeolojisi ve jeotermal faaliyetleri hakkında oldukça bilgilidir. Firmamızın birincil hedefi ruhsatları bulunan bölgede tarımsal kalkınma projeleri hazırlamaktadır. Bu amaca yönelik olarak organik tarıma yönelik entegre tesisler kurmayı planlıyoruz. Jeotermal sera faaliyetleri ile üretilecek organik sebzeler ile bölgede yetişmekte olan incir gibi meyveler, meyve ve sebze kurutma tesislerinde herhangi bir ilaç kullanmadan işlenerek katma değeri yüksek ürünler elde edeceğiz. Planlarımız içindeki termal otel, kaplıca ve SPA merkezleri ile Karacasu turizmine katkı sağlamayı planlamaktayız. EG enerji tüm bu çalışmaları Aydın Valiliği, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde çevreye ve ekolojiye duyarlı bir şekilde yürütecektir” ifadelerini kullanmıştı. Almanya’da uzun yıllar senaristlik ve yönetmenlik yapan, 10 yıldır da enerji sektöründe faaliyet gösteren Enis Günay’ın Genel Müdürlüğünü yaptığı EG Enerji San. Tic. A.Ş, 6 yıldır faaliyette olduğu Karacasu’da bin 500 kişinin istihdam edileceği 65 milyon dolarlık proje ile gündeme gelmiş ve bu proje çok abartılı bulunmuştu.