Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Merkezi, olağan kurultayını Ankara’da düzenledi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapıldı. Seçime tek aday olarak katılan Kemal Kılıçdaroğlu, bin 251 delegenin oyunu alarak, yeniden genel başkan oldu.

AYDIN’DAN İKİ ADAY

Kurultayın ikinci günü ise, çarşaf liste ile Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerine gidildi. Partinin en üst yetkili organlarından PM için 222, YDK için de 47 isim adaylık başvurusu yaptı. Adaylar arasında Aydın’dan sadece milletvekillerinden Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül yer aldı.

AYDIN DELEGELERİ DE OY KULLANDI

Büyük heyecana sahne olan seçimlerde, Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi Aydın’dan da delegeler oylarını kullandı. Seçimler sonucunda 677 delegenin oy desteğini alan Tezcan, yeniden PM’ye girdi. 774 oy toplayan Bülbül de, YDK’da güven tazeledi. Öte yandan Tezcan ve Bülbül’ün isimlerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı anahtar listede yer aldığı belirtildi.