Koçarlı’yı göreve geldiği günden bu yana marka ilçe yapma yolunda çalışmalarını özveriyle sürdüren Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a talep ve projelerini iletti. Kaplan, anlattıklarını dinleyen Bakan Kurum’un "Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in ilçesine ne yapsak az" diyerek, taleplerinin yerine getirilmesi için ilgili birimlere talimat verdiğini açıkladı. Kurum’un talimatı ile Koçarlı’da altyapı ve kanalizasyon sorununun çözüleceği, belediyeye 750 bin TL hibe desteği, bir çöp kamyonu, 1 kazıcı yükleyici iş makinası ve 100 çöp konteyneri verileceği açıklandı.

“ÇALIŞMALARIMIZI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYORUZ”


Konuyla ilgili açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Marka ilçe olma yolunda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Koçarlı ile ilgili taleplerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ilettik. Sağ olsun taleplerimiz için gerekli talimatları verdi. İlçem ve hemşehrilerim adına kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAKINDA BAŞLAYACAK


Öte yandan Kaplan’ın Bakan Kurum’a sunduğu vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonu ve katı atık yönetimi projesi, 14 orman köyü ile ilgili yapılaşma sorunları, yaşlı yaşam köyü, güneş enerji santrali, Koçarlı-İncirliova arası bisiklet yolu peyzaj çalışması, Çakırbeyli-Adnan Menderes Müzesi arası bisiklet yolu çalışması, Koçarlı merkez-Dedeköy-Cincin mahalleleri toplu konut projeleri, Cihanoğlu restorasyon projesi ve park düzenlemeleri projeleri ile ilgili destek çalışmalarının çok yakında başlayacağı bildirildi.