Saatlerce kafası bidonun içerisinde kalan ve kendisine gelecek yardımı bekleyen çoban köpeğini sıkıştığı yerden kurtaran Koruma Bekçileri Osman Karaköse ve İsmail Baltalı, bir hayat kurtarma operasyonuna imza attı. Köpeğin kafası bidonun içinden çıktıktan sonra kana kana su içmesi izleyenleri duygulandırdı.

ÖLMEK ÜZEREYDİ


İçine zeytin basılan 5 kiloluk bidonun içerisinde yiyecek ararken kafasını içine sokan, bir türlü çıkaramayan köpek saatlerce havasız kaldı. Oradan tesadüf eseri geçmekte olan koruma bekçileri yanlarındaki bıçak yardımıyla köpeği bulunduğu yerden çıkardı. Bir canın hayatını kurtardıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Osman Karaköse, "Koruma bekçi arkadaşımla Işıklar mevkiinde devriye atarken köpeğin kafası plastik bidona sıkışmış sıcak havasızlıktan ölmek üzereyken kurtardık. Ölmek üzereydi. Sıcakta kendinden geçmiş. Allah'a şükür kurtardık. Bir naylon bulduk, naylonun içine su kattık" dedi.

"SANKİ SU DÖKÜN DİYE YALVARDI KÖPEK"


Bidonun içinde çok kötü bir koku olduğunu söyleyen Karaköse, "Zeytin basılan bir 5 kiloluk bidonlardandı. İçinde bir şey varmış herhalde. Köpek de yemek istedi muhtemelen. Zavallıcık çıkaramamış kafasını. Bir saat daha kalsa ölürdü. Zavallı köpeğin kafasını çıkardık. Sanki dile geldi. Kafamdan su dökün diye yalvardı. Köpek suyu görünce kaçar normalde, bu su dökün diyor. Çevrede evler de azdı. Küçük bir çocuk su getirdi, Allah razı olsun" dedi.

"BEKÇİLERİMLE GURUR DUYDUM"


Bekçileriyle gurur duyduğunu ifade eden Çiftçi Malları Koruma Başkanı İrfan Germe, "İşte Koruma Başkanlığının önemi bu. Çiftçilerin malını korumakla görevli koruma bekçileri aynı zamanda böyle hayat kurtarır. İzlerken duygulandım. Helal olsun. Bekçilerinden gurur duydum" dedi. Koruma bekçilerinin sosyal medya hesabından paylaştıkları kurtarma videosu da çok sayıda beğeni ve tebrik mesajı aldı.