Karacasu’da bulunan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı personelleri çiftçilerden gelen çobanların hayvanlarının arazilerine zarar verdiği yönündeki ihbar üzerine akşam saatlerinde Yenice’ye bağlı Hisar mevkiine gitti. BKuyucak’a bağlı Başaran Mahallesinden hayvan otlatmak üzere Yenice’ye gelen çoban aileye ait 80 kadar küçükbaş hayvanının tarım arazilerinde kaçak olarak otlatıldığını tespit eden koruma personelleri tutanak tutmak istedi. Bu sırada olay yerinde çobanların yakınlarından A.K.O. isimli şahıs koruma bekçilerine tüfek doğrulttu. Bekçiler şahsın şarjöre mermi sürmesi üzerine kendilerini yere atarak kurtardıklarını ifade ederken jandarma ekiplerine haber verdiklerini söyledi. Kendilerine tüfek çeken şahıstan şikayetçi olan bekçiler gerekenin yapılmasını istedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”


Konu hakkında bilgi veren Çiftçi Malları Koruma Başkanı İrfan Germe, “15 gün içinde aynı kişiler tarafından bekçilerimize yönelik 3. eylem. Geçen hafta Yılmaz Gök isimli personelimiz ihbar üzerine yine hayvanların kaçak olarak otladığı yere gitti. Bekçi arkadaşımızın sırtına sopayla vurdular. Kendisi darp raporu aldı. Yine bu akşam ihbar üzerine aynı yere gittik. Bu kez tüfek doğrulttular. Canımızı ortaya koyup çiftçilerimizin mallarını korumak için didiniyoruz. Yenice halkının şikayetinden dolayı arazileri korumak için olayın yaşandığı yere intikal ettik. Görevimizi yapmaya gittik. Çobanlar silahla bizi tehdit etti. Biz de jandarmaya haber verdik. Onlar tüfek de çekseler biz görevimize devam edeceğiz. Vatandaşın arazisini korumak için her şeyi yapacağız” dedi.

“ÖLDÜRÜRÜM DİYE TEHDİT ETTİ”


Olayın kendilerini üzdüğünü ifade eden Koruma Bekçisi Murat Atçalı, “Bekçilerimizle iki grup halinde devriye atıyorduk. Devriye atarken Hisar Mevkiinde çobanları yakaladık. İzinsiz ve kaçak olarak hayvan otlatıyorlardı. Daha önceden de şikayetler vardı. Koyunları yakaladık. Koyun başındaki çobanlar ağabeylerini aradılar. Bir toros taksi geldi. Taksinin arkasında tüfek vardı, tüfeği çıkardı, mermileri şarjöre verdi. Öfkeyle sizi öldürürüm diye tehdit etti, küfür ve hakaretler savurdu. Biz de olay yerinde kendimizi yere attık, kendimizi korumaya çalıştık. Jandarmayı aradık. Jandarma gelene kadar bir oyun kurmuşlar. Bizim arazileri dolaşırken hiçbir can güvenliğimiz yoktur” dedi.

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA YASASI DEĞİŞMELİ


Çiftçi Malları Koruma Yasasının değişmesinin gerekliliğine dikkat çeken Atçalı, “Bu yasa değişmeli. Sadece burada değil Türkiye’nin her yerinde sorun var. Koruma bekçileri asgari ücretle çalışıyor ve maaşlarını düzenli alamıyorlar. Vatandaş para ödemek istemiyor. Biz göreve giderken kendi araçlarımızı kullanıyoruz. Kendi araçlarımızla gidiyoruz. Türkiye’nin hangi yerinde memur kendi aracıyla görev yapıyor? Bu kanun komple değişmeli. Bildiğimiz kadarıyla komisyondaymış. Belediyeye bağlanmasıyla ilgili bir hazırlık var inşallah en kısa zamanda gerçekleşir. Böyle devam edecekse devlet bu kurumu kapatsın. Bugün ben ölebilirdim. Bana tüfek doğrulttular. İnsanlara şaka gibi geliyor. Karacasu’da 3 bin 500 çiftçimiz vardı. Bin tanesi çıktı. 150 bin dönüm arazimiz vardı, 100 bin dönüm arazimiz kaldı. Dönüme 3 lira gibi bir parayı ödememek için korumadan çıkışlar var. Koruma bekçileri maaşlarını çiftçiden tahsil edilen ücretle alıyorlar. Bunları tahsil etmekte zorlandığımız için maaşlarımızı düzenli alamıyoruz. Bu sebeple görevimizi zor şartlar altında sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.