Bakan Kurum, Söke ve İncirliova TOKİ proje alanlarında incelemelerde bulundu.

SÖKE’YE 400 KONUT


İlk olarak Söke'ye giden Bakan Kurum, AK Parti İlçe Teşkilatı'nda partisinin milletvekili ve yöneticileri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Bakan Kurum, beraberindekilerle birlikte TOKİ projesinin hayata geçirilmesinin planlandığı Akçakonak Mahallesi'ndeki alanı gezdi. Bakan Kurum, Söke'de vatandaşlardan gelen talep üzerine TOKİ projesi kapsamında 200 değil, 400 konut yapacaklarını müjdeledi. Aydın'ın hem merkezinde, hem de ilçelerinde sosyal konut projelerinin olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, "Söke'mize 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında daha önce 200 konut yapacağımızı açıklamıştık. Ancak hem ilçemiz, hem de vatandaşlarımızdan gelen talepler ile yerin de müsait olmasını göz önüne alarak, yeniden bir değerlendirme yaptık. Sonuç olarak Söke’mizde 400 konut yapma kararı aldık. Söke'mize ve Aydın'ımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ


Daha sonra yapım çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanan İncirliova TOKİ proje alanına geçen Bakan Kurum’u, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve yönetimi ile meclis üyeleri çiçeklerle karşıladı. Konutların içini dolaşan Kurum, kullanılan malzemeleri kontrol etti. Çalışmalar hakkında yüklenici firma temsilcilerinden bilgi alan Bakan Kurum, beğenmediği yerlerin de kendilerinden değiştirilmesini istedi.

MİLLET BAHÇESİ ÖNERİSİ


Başkan Celbek, bir araya geldiği Kurum’a İncirliova’da yapılacak Millet Bahçesi Projesi için Dereağzı Mahallesi’nde bir yer önerdi. Celbek’in anlattıklarını dikkatle dinleyen Bakan Kurum, yeri değerlendireceklerini ifade etti. Firma çalışanları ve AK Parti İlçe Teşkilatı ile fotoğraf çektiren Bakan Kurum, jeotermal sahasında inceleme ve Nazilli programlarını iptal ederek, kentten ayrıldı.