Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Aydın’ın vaka sayısı az olan iller arasında yer aldığını dile getiren Açıkgöz, “İlimiz halen toplam vaka sayısı bakımından salgının yoğun olduğu illerin son üç günlük vaka sayısına sahip. Vaka sayılarında son dönemde yoğun bir artış yok. Genel olarak vakalar il dışına nişan, düğün, taziye için gidip gelen vatandaşlarda görülüyor” dedi.

TATİL YAPARKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Türkiye’nin farklı illerinden Aydın’ın turistik yerlerine tatilcilerin geldiğini dile getiren Açıkgöz, “ Kuşadası’nda en son yerleşik olarak yaşayan iki yabancı vatandaşın testleri pozitif çıktı. Burada önemli husus maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesidir. Maalesef Kuşadası ve Didim ilçelerinde tatilcilerin bu kurallara uyulması noktasında rahat davrandıklarını görüyoruz. Tatil yaparken sağlıklarını riske atmamak için vatandaşlarımız kurallara uymalılar” diye konuştu.

410 HASTA İYİLEŞTİ

Öte yandan Aydın’da koronavirüs vaka sayıları tablosunda son durum belli oldu. İlde koronavirüs testi pozitif çıkan 460 civarında hasta bulunuyor. Bu hastalardan şimdiye kadar 8’i hayatını kaybederken 410 civarında hasta iyileşti. Sağlık birimlerinde entübe hasta bulunmazken, 2’si yoğun bakımda 50 civarında hastanın tedavileri devam ediyor. İl genelinde hastanelerde yoğun bakım, solunum cihazı ve ventilatör eksiğinin bulunmadığı ifade edildi.