CHP’nin Ankara’da gerçekleştirdiği olağan kurultayında, divan başkanlığına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu önerildi. Delegelerin oyları ile divan başkanı seçilen Çerçioğlu, kurultayı yönetti. Çerçioğlu, yaptığı konuşmada, partisinin yüzyılı aşkın bir süredir örgütüyle, seçmeniyle güçlenerek var olduğunu ve demokrasinin kalesi olduğunu söyledi. Divan başkanlığı görevi için kendisine güven duyan kurultaya teşekkür eden Çerçioğlu, bir teşekkürü de bir kadın olarak divan başkanı seçilmesini, siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olabilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ettiğini bildirdi. Çerçioğlu, Cumhuriyet’in tüm kadınları adına Atatürk’ün önünde bir kez daha saygıyla eğildiğini ifade etti.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN YANINDAYIZ”

Kadının yüksek yararına olacak her türlü karar ve antlaşmaların yanında olduklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, “İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmek kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine göz yummak demektir. İstanbul Sözleşmesi’nin yanındayız, her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Partisinin bir neferi olmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, sadece bir siyasi parti değildir. CHP, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin evidir, felsefesidir. CHP, Türkiye'nin güvencesidir.”

"BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ"

Çerçioğlu, vatanını ve partisini kuran Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri bir kez daha minnetle andığını ifade etti. Çerçioğlu, CHP’nin kuruluşunun ilk gününde olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının ve bayrağının yılmaz bekçisi olduğunu dile getirerek, “Burada gururla söylüyorum ki, bu çatı altında olmak hepimiz için büyük bir onurdur. İlk kurultayda ‘Milli sınırlar içinde vatan bölünemez bir bütündür’ diyen kurucularımıza bugün buradan biz, 'Vatanın da, cumhuriyetin de, demokrasisin de bekçisiyiz. Hiç kimse korkmasın, kimse endişelenmesin. Emanetiniz, emanetimizdir' diyoruz. Sayın Genel Başkanımızın hep söylediği gibi devleti tekrar devlet ana yapacağız. Şefkatli, korumacı, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz. Bugün iktidar yürüyüş kurultayımızda, iktidar olmaya ve halkımızı hak ettiği iktidara kavuşturmaya söz veriyoruz, sözümüzü de tutacağız. Çünkü biz mücadelesini Kuvayi Milliye'den, sözünü Hrant Dink’lerden, Uğur Mumcu’lardan, azmini Türkan Saylan’lardan, isyanını Pir Sultan’lardan, gücünü Deniz Gezmiş’lerden, vicdanını Erdal Eren’lerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit'in güvercinlerinden ve iradesini Mustafa Kemal Atatürk'ten almış bir neslin evlatlarıyız. İşte bu yüzden biz sözümüzü tutarız. Biz her daim ülkemize de yurttaşlarımıza da sahip çıkarız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Çerçioğlu’nun konuşması ve divan başkanı seçilmesi, yerli ve yabancı basın kuruluşlarında haber oldu. Gazeteciler, bu konuyla ilgili sosyal medya hesaplarında paylaşım ve değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında yer aldı.