Kadınlar Denizi Mahallesi eski Salı Pazarı yolu üzerinde Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Caddesinde bulunan kooperatif tamamen organik ve doğal ürünleri ile vatandaşların ilgisini çekiyor.
Aynı zamanda Kuşadası Organik Tohum Takas grubunun yöneticisi olan kooperatif başkanı Behlül Değerli, Doğalada Üretim ve Pazarlama Kooperatifini aktif hale getirerek Kuşadalıların hizmetine sunduklarını söyledi. Değerli, "Sağlığına önem veren, organik ve doğal ürün almak isteyenler kooperatifimizden alışveriş yapmaya başladılar. Kooperatifimize aldığımız bir çok ürün konsinye olarak bırakılıyor, satıldıktan sonra ödeme yapıyoruz ve kalan ürünleri vatandaşlarımıza sunmuyoruz. Pazarda veya markette bu ürünleri bulamayacaksınız. Tüm ürünlerimizi, tarladan aracısız ve mümkün olduğunca ilaçsız olarak müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Kooperatifimize üye olmak isteyen çok ancak önemli olan şey, bizlerin Doğalada Kooperatifimizin amacı dışında faaliyet göstermesini engellememizdir. O nedenle; alacağımız ortakların kooperatif amaçlarına saygılı, küçük üreticiyi ve tüketiciyi koruyacak bilinçte olması, ortaklık hissesini kötü niyetli kişilere satmaması gerekiyor. Ortak olmak isteyen arkadaşlar kooperatifimize gelerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirler. "dedi.
Kooperatifte sadece Kuşadası'ndan değil, Ödemiş'ten Sivas'tan, Tokat'tan. .Turgutlu'dan Salihli'den, Maraş'tan, kadınların el emeği ürünleri üreticiden direk tüketiciyle buluşturuluyor.