Fatih Sultan Mehmet Han’ın Türklere emaneti olan ecdat yadigarı kutlu mabet Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl sonra Cami olarak tekrar hizmete girmesi üzerine AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nca Atatürk Kent Meydanı’nda Cuma namazı sonrası lokma hayrı düzenledi. Hayra katılarak vatandaşlara lokma ikramında bulunan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Ayasofya’nın ibadete açılmasının sevincini lokma döktürerek Aydınlılarla paylaşmak istediklerini söyledi.

MANASI ÇOK BÜYÜK


Ayasofya'nın İstanbul'un fethinin sembolü olduğunu belirten Özmen, “Ayasofya Camisi’nin ibadete açılışının manası kelimelerle ifade edilemez. 86 yıl sonra ilk defa Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi aslına dönerek bugün ilk defa ibadete açıldı. Sadece Türk milleti olarak değil İslam alemi olarak bugünün anlam ve önemini çok ciddi manada idrak etmeliyiz. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılışının manası kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük. Bu vesile ile biz de bu coşkuya ortak olmak için bu lokma hayrını düzenledik. Anadolu’da böyle güzel mutluluklar hayır ve adaklarla diğer vatandaşlar ile paylaşılır. Biz de bu sevincimizi döktürdüğümüz lokmalar ile vatandaşlarımızla paylaşmak istedik” diye konuştu.
Lokma hayrına ilgi gösteren vatandaşlar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni yeniden ibadete açılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.