Müge Anlı’nın televizyon programına katılan öldürülen Hasan Ay’ın acılı ailesinin cinayetin sırrının çözülmesi için yaptığı yardım çağrısı üzerine ortaya çıkan bir gizli tanık, bildiklerini polise anlattı. Gizli tanık, İncirliova’da tanınmış bir ailenin geliniyle yasak aşk yaşayan Nevzat A. sanılarak Hasan Ay'ın yanlışlıkla namus cinayetine kurban gittiğini iddia etti.

ARACINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ


İncirliova'nın Osmanbükü mahallesinde 21 Eylül 2014 tarihinde Hasan Ay'ın kullandığı araç köyün girişindeki aile mezarlığının duvarına çarpmış şekilde bulundu. Kaza geçirdiği düşünülen genç adamın kazaya değil cinayete kurban gittiği üç saat sonra ortaya çıktı. Jandarma ekipleri, aracın duvara çarpması sonucu fırlayan şoför tarafındaki kapının camında iki kursun deliği olduğunu tespit etti. Yapılan otopside Hasan Ay'ın iki el ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi. 7 şüpheli hakkında cinayet soruşturması kapsamında iddianame hazırlandı ancak kişiler delil yetersizliğinden serbest kaldı. Cinayetin aydınlanmasını 6 yıldır bekleyen gencin ailesi, gazeteci Müge Anlı’nın televizyon programına katılarak olayla ilgisi bilgi sahibi olanlardan yardım istemişti. Öte yandan faili meçhul olay savcının talimatıyla jandarmadan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne devredildi. Cinayet Büro Amirliği'nde bulunan deneyimli dedektiflerden özel bir ekip kurularak cinayetle ilgili çalışma başlattı.

NAMUS CİNAYETİ


Özel ekip sır cinayeti çözmeye çalışırken çıkan haber üzerine ismi açıklanmayan bir kadın polise başvurarak olayla ilgili bildiklerini anlattı. İfadesine başvurulan gizli tanık, "Nevzat A. ile Hasan Ay can dostu iki arkadaştı. Nevzat abinin İncirliova'da bir ailenin geliniyle ilişkisi olduğunu duyduk. O gün Nevzat abi, beni ve ablamı spor araba ile almıştı. Yoldan Hasan Ay'ı da aldık. Hasan Ay, o gün Nevzat abi ile konuşmaya gelmişti. Gece dönerken arabasına Hasan Ay, pusu kurulup öldürülmüş. Nevzat A. olduğu sanılarak Hasan Ay, yanlışlıkla namus meselesi nedeniyle öldürülmüş olabilir. Bu konu tüm köyde konuşuluyor” diyerek cinayetin seyrini değiştirdi. Gizli tanığın verdiği bilgiler ışığında soruşturmayı derinleştiren özel ekip, sır cinayeti ortaya çıkartmak için gece gündüz 7 gün 24 saat çalışıyor.

ACILI AİLE UMUTLANDI


Öldürülen Hasan Ay’ın gözü yaşlı annesi Ceyda Ay ve babası Cihangir Ay, cinayetin sırrının çözülmesini merakla bekliyor. Oğlunun katillerinin bulunmasını isteyen acılı baba, “Gazetede ve televizyonlara oğlumuz cinayetiyle ilgili çıkan haberler sonrası haykırışlarımıza ve gözyaşlarımıza duyarsız kalmayan bir kişi, olayla ilgili bildiklerini ve duyumlarını polise anlattı. Tanığın ifadeleri doğrultusunda ekipler harekete geçerek tüm yönleriyle olayı araştırmaya başladı. Özel ekip kurularak bu işin üzerine gidilmesi bizleri umutlandırdı. Umarız katil veya katiller bir an önce bulunup adalet hak ettikleri cezayı alır" diye konuştu.