24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve basın bayramı nedeniyle CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Ses ve Adalet Gazetelerini bünyesinde barındıran Akgül Medya Grup kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Ses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ümit Özmen ve Akgül Medya Grup Müdürü Rabia İmren Esenkoğa hazır bulundu.

“GAZETECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”


Bütün basın emekçilerini ziyaret ettiklerini ifade eden CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, “Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramını kutladık. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutlarım. Basınımızın daha özgür çalışabilmesi konusunda neler yapılabileceği hakkında istişarelerde bulunduk. Gazetecilik kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren; tarafsız, ahlaklı, dürüst ve ilkeli şekilde, en zor şartlarda çalışılan kutsal bir meslektir. Gazeteci gecesini gündüzüne, canını dişine katarak, ailesinden çocuğundan feragat ederek mesleğini yerine getirmeye çalışan, kamuoyunun doğru bilgi almasında emek sahibi cefakar bir kişidir. İleri demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan basın, tarafsız, çıkarsız ve yapıcı eleştirilerle yöneticilere yol gösteren, ülkenin kalkınmasında yasama, yürütme ve yargı erklerinin ardından gelen önemli bir araçtır. Bu denli öneme sahip olan basın çalışanlarının vatandaşlara doğru ve tarafsız bilgi akışını sağlayacak ortamın oluşturulması sağlanmalıdır” dedi.
Ziyaretin sonunda CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, Adalet-Ses Gazetesi Akgül Medya Grup Müdürü Rabia İmren Esenkoğa’ya kalem hediye etti.