Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, “Kurultayımız hesaplaşma kurultayı değil, iktidar kurultayıdır. İftiralara, yalanlara, kıskançlığa, kindarlığa ve iktidar yürüyüşümüzden bizi alıkoyacak suçlamalara yanıt vermeyeceğiz. Bizim amacımız iktidardır” dedi. Kurnaz, açıklamalarına CHP’nin 37. Olağan Kurultayı öncesinde parti ile ilişkisi olmayan bazı kişilerce genel merkezin aldığı kurultay kararının mesnetsiz ithamlarla basında paylaşıldığını gördüklerini ifade ederek, “31 Mart yerel seçimlerinden itibaren Türkiye’de umudun adaletin adresi olan partimiz Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidar yürüyüşü başlatmıştır. Hedef genel iktidar sloganıyla yola çıktığımız kurultayımızı iktidar mücadelemizin örgütlendiği yeni kadrolarımızla büyük bir enerji ve coşku ile ilk genel seçime hazırlanacağımız bir zafer kurultayı niteliğindedir. Aynı zamanda kurultayımızın divan başkanlığını Aydın’ın topuklu efesi Sayın Özlem Çerçioğlu tarafından yapılacak olması tüm Aydın örgütümüzü ve Aydınlıları gururlandırmıştır” dedi.

“İKTİDARA YÜRÜMESİNİN COŞKUSUNU VE İNANCINI TAŞIYORUZ”


İktidarın bile suni gündemlerle partilerindeki erimeyi perdelemeye çalıştığı bir ortamda bazı çevreler kişisel çıkarları ve hırslarının esiri olarak bu onurlu mücadeleyi gölgeleme çabası içine girdiğini dile getiren Kurnaz, “Ancak görülmektedir ki Z kuşağı olarak adlandırdığımız genç kardeşlerimiz bile durumun farkında gelinen noktada hesap sormanın bilincindedir. Ülkemizin büyük bir çoğunluğunu onur ve gururla sosyal belediye uygulamaları ile tanıştıran partimizin ilk seçimde Türkiye’de genel iktidara yürümesinin coşkusunu ve inancını taşıyoruz. Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Sayın Genel Başkanımız ilk olarak parti içi demokrasiyi partimize kazandırmıştır. Çarşaf listeyi getiren Sayın Genel Başkanımızdır. Daha çok ses daha çok fikir çıkması için diğer adaylar için imza verdirip adaylaşmayı sağlayan Sayın Genel Başkanımızdır. Partide gençlere ve kadınlara en çok yer veren Sayın Genel Başkanımızdır.”

“HESAPLAŞMA KURULTAYI DEĞİL, İKTİDAR KURULTAYIDIR”


Başkan Doğukan Kurnaz, “Kurultayımız hesaplaşma kurultayı değil, iktidar kurultayıdır. İftiralara, yalanlara, kıskançlığa, kindarlığa ve iktidar yürüyüşümüzden bizi alıkoyacak suçlamalara yanıt vermeyeceğiz. Bizim amacımız iktidardır. Halkın umudu olacağız. Biz partimizin gençleri olarak Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırarak halkın iktidarını Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde kuracağımızın inancıyla kurultayımızın tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.