Aydın Kadın Meclisleri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etmek için Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda toplandı. Kadın sivil toplum kuruluşu ve kadın derneklerinin de destek verdiği eylemde kadınlar, “Pınar Gültekin için sessiz kalmıyoruz" pankartı açtı. Kadınlar, “Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak. Asla yalnız yürümeyeceksiniz. Her türlü şiddeti durduracağız. Erkek şiddetine hayır” şeklinde sloganlar atarak Muğla’nın Ula ilçesinde eski sevgilisi tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin ve diğer kadın cinayetlerini protesto etti.

“YAŞAMAK İSTİYORUZ”


Eylemde açıklamada bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Hale Dalkıran, "Yaktılar, binadan attılar. Sokakta evlatlarımızın önünde vurdular. Kafede kestiler. Artık yeter, yaşamak istiyoruz" dedi.
Aydın Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Habibe Gürer ise bu yıl içerisinde 228 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istediklerini belirtti. Bu yıl içerisinde cinayete kurban giden kadınların isimleri okunurken eyleme katılanlar, ‘Burada’ diyerek cinayet kurbanı olan kadınları andılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.